Hőségtűrő növények a teraszon

Olykor a jóból is megárt a sok… A teraszon, balkonon lévő, adott esetben egész nap tűző napfényben fürdő növényeknek bizony remekül kell bírniuk a kánikulát ahhoz, hogy ne hervadjanak el az extrém körülmények között. Gond egy szál se, a növényvilág tartogat olyan csodákat, amelyek az olykor tűzforró környezetben is megmaradnak, sőt kifejezetten ezt a szélsőséges klímát kedvelik. Hoztunk néhány virágot, amely remekül tűri a nyári hőséget, így könnyedén a teraszod dísze lehet!

Muskátli

Vérbeli klasszikus, amely ugyanúgy lehet egy szabadföldi kert, mint a balkon színpompás virága. Általában a tűzpiros színnel azonosítjuk, ám sokféle színben pompázik, és még a legnagyobb kánikulát is jól bírja, legfeljebb a levelei fonnyadnak meg kissé. Bár alapvetően igénytelen, azért öntözzük gondosan, és ügyeljünk arra, hogy földje jól vezesse el a vizet.

Kövirózsa

A muskátlinál kevésbé látványos, ám nagyon is szép és hálás választás a kövirózsa, amely egyedi formájával és színvilágával a napfényben fürdő erkélyünkön is csodásan mutathat. A kövirózsa a pozsgások közé tartozik, így a leveleiben tárolja a vizet a rosszabb időkre, ezért nem egyszerűen állja a forróságot, hanem még kevés vízzel is jól bírja. Bónuszként könnyű szaporítani, így ha megtetszett, szépen betelepíthetjük vele a teraszt.

Bíborvörös délvirág

A pozsgások sorát erősíti a nevével ellentétben inkább rózsaszínes-lilás virágokkal hódító bíborvörös délvirág. Igénytelen és könnyen nevelhető, ráadásul évelőként a következő nyáron is helyet követel magának. Elég alacsony növényke, így gondoljuk át, hova ültetjük a teraszos oázisunkban, hiszen el tud veszni a többiek között. A körülmények azonban biztosan nem okoznak neki gondot, mert szereti a napfényt, és a tápanyagban szegény talaj sem viseli meg.

Napvirág

A bájos nevű napvirág Afrikából származik, így nemhogy tűri, hanem egyenesen igényli az erős napsütést, és a nem túl gazdag talaj próbáját is kiállja. A tízcentistől a félméteresig mindenféle méretű és színű napvirág létezik, ám közös bennük, hogy mindegyik ellenálló a betegségekkel szemben. Gondozásakor érdemes megfogadni egy tippet: az elvirágzás után csippentsük le az elhervadt részt.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomagátvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.hellovidek.hu/kert/2021/08/03/hihetetlen-tulelok-meg-a-tuzo-napon-sem-pusztul-el-ez-a-12-balkonnoveny
https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2019/06/27/forrosagturo-viragok-balkonok/
https://citygreen.hu/biborvoros-delvirag-delosperma-cooperi-gondozasa/
https://wmn.hu/wmn-life/52981-sivatag-a-gangodon–mutatjuk-hogyan-lehet-csodaszep-kerted-extrem-korulmenyek-kozott-is