Hogyan válasszunk túratáskát?

Hiába a forró nyári napok, az aktív természetjárókat ez sem tarthatja vissza a testet-lelket egyaránt feltöltő túrázástól, irány az erdő, a mező, a völgy, a tömegtől mentes háborítatlan természet. Azonban csak mi kapcsolódjunk ki, a táskánk ne, ezért fussuk csak át, mire is érdemes figyelni a túratáska kiválasztásakor.

Tipp: Szerezd be az új túratáskádat online valamelyik sportwebáruházból, és amennyiben a webshop SimplePay fizetési lehetőséget kínál, válaszd a „fizetés Simple-fiókkal” opciót, hogy egyetlen kattintással egyenlíthesd ki a rendelés összegét! 

Ne válasszunk túl nagy méretet!

Egy-egy hatalmas és dizájnos túratáskát látva rögtön a rendelés gombra nyomnánk, ám mielőtt hagyjuk magunkat az érzelmek által befolyásolni, hadd jusson szóhoz a racionális oldalunk is: szükség van ekkorára? 

Az egynapos túrákhoz 10-20 literes túratáskákkal is nyugodtan nekivághatunk, míg egy 30-40 literes űrtartalmú táskát már tényleg minden váratlan helyzetre felkészülve felpakolhatunk. A legnagyobb, 50-100 literes hátizsákokkal akár többnapos vagy egyhetes túrára is felszerelkezhetünk. Fontos tehát a kiválasztás előtt átgondolni, milyen túrára is indulunk, hiszen a kelleténél méretesebb túrazsák olyan felszerelés elcsomagolására is késztethet bennünket, amely később csak feleslegesen húzná a vállunkat.

Kényelem, kényelem, kényelem

Akármekkora táskára is lesz szükségünk, van az a táv, amelynél a legkisebb súly is nyúzza a hátunkat – már amennyiben egy régimódi, nem eléggé kényelmesen kialakított darabot halásztunk elő a szekrény mélyéről. A korábbi csővázas táskák helyett ma már a diszkrét fémvázas, azaz belső vázas zsákok számítanak trendinek, hiszen ezek lehetővé teszik, hogy akár nagyobb teherrel is kényelmesen túrázzunk. Ráadásul minél minőségibb anyagokból készül a táska, annál kisebb lesz az önsúlya, és ez szintén sokat számíthat egy meredek kaptatón.

Ahogyan az ergonomikus kialakítás, továbbá párnázott vállrész és a megfelelő csípő körüli pánt is fontos. A túratáskák választásakor éppen a testreszabhatóság az egyik lényeges szempont, például bátran játszhatunk a pántokkal és a csatokkal, amíg megtaláljuk az ideális beállítást. 

Praktikus elrendezés

Amikor csak egy kis vízre vágyunk vagy például zsebkendőt szednénk elő, akkor imádni fogjuk az oldalzsebeket, amelyből egyszerűen, menetközben előhalászhatjuk az apróbb holmikat. Márpedig a túrahátizsákok többségén vannak ilyen oldalzsebek, hiszen ezeknek a táskáknak az egyik fő erénye a jól pakolhatóság és a logikus elrendezés. A több kisebb zseb, a legalább kettéosztott fő rész garantálja, hogy egymástól elkülönítve, ám áttekinthetően tudjuk elrendezni a felszerelésünk darabjait. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.decathlon.hu/C-502391-turahatizsak-10_90-liter#page2
https://www.mozgasvilag.hu/turazas/hirek/mitol-turahatizsak-a-hatizsak