Hogyan legyen időtakarékos a karácsonyi nagytakarítás?

Az ünnep felé közeledve még bántóbbnak tűnik egy-egy porcica a polcon, némi piszok a padlón vagy egy kis folt az ablaküvegen. Azonban hogy ne a karácsonyi nagytakarítással menjen el az idő, mutatunk néhány eszközt, amely meggyorsítja a dolgunkat. A beszerzésre szánt időt azonban fordíthatjuk a mézeskalácssütésre is, hiszen a házhoz rendeléssel időt és energiát takarítunk meg, ráadásul a készpénzzel sem kell bajlódnunk, ha SimplePay-jel rendezzük a számlát.

Ragyogjanak az üvegfelületek

Amennyire imádjuk, ahogyan természetes fény beömlik az otthonunkba, annyira átkozzuk egy-egy karácsonyi nagytakarításkor a sok ablakfelületet. Manapság azonban nem is drága gépek lehetnek a segítségünkre a tisztításkor, s ezeknek nagy előnye, hogy nem hagynak maguk után csíkokat vagy lerakódásokat. Ezért el is felejthetjük az ismerős helyzetet, hogy az ablakot belülről tisztítva észrevesszük, kívül maradt egy apró foltocska, majd kívülről azt látjuk, hogy belül díszeleg egy makacs lerakódás, és az ördögi kör megy tovább. Persze ha nem költenénk ablaktisztító gépre, már egy hatékony lemosólap is meggyorsítja a munkánkat. 

És a padló is legyen tiszta

Az ablakfelületeken kívül a tiszta padlóval is látványos eredményt érünk el, ráadásul egy felmosós robotporszívó teljesen leveszi a vállunkról a terhet, csak el kell indítani (vagy éppen időzíteni, hogy mikor startoljon), és máris ragyog a padló. Persze karácsony előtt talán nehezebben szánjuk rá magunkat egy ilyen gép megvásárlására, ám lehet akár ajándék is, ráadásul a hétköznapokban is óriási hasznát vesszük a legtöbb zugot elérő és felsöprő-felmosó automatikus jószágnak. 

Mi legyen a sütővel? 

Kívülről kevésbé látványos, ám annál kritikusabb pont a konyhában a sütő, hiszen egyrészt nagyon könnyen rakódnak le a zsír- és olajfoltok, amelyeket roppant nehéz eltávolítani, másrészt a karácsonyi sütés-főzés időszakában még többször használjuk. 

Egy kis gőztisztító csillogóvá varázsolja a sütőt, ráadásul más, például vízköves felületeken is csodákra képes. A sok sikálástól persze már jól választott tisztítószerrel is megkímélhetjük magunkat, az ecet és a szódabikarbóna kombinációjának a legmakacsabb foltok sem tudnak ellenállni.

Persze a legfontosabb, hogy ne csináljunk magunknak problémát a takarítással, az ünnep sikere és öröme nem egy-egy kósza foltocskán múlik.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://edigital.hu/search3?product[search]=ablaktiszt%C3%ADt%C3%B3&sgtype=keyword&pf-size=36&pf-page=1
https://edigital.hu/search3?product[search]=felmos%C3%B3s%20robotporsz%C3%ADv%C3%B3&sgtype=keyword&pf-size=36&pf-page=1
https://edigital.hu/search3?product[search]=g%C5%91ztiszt%C3%ADt%C3%B3&sgtype=kw-related&pf-size=36&pf-page=1