Hogy csak a mozgásra kelljen figyelned – fülhallgatók sportoláshoz

Az intenzív mozgás lehetőséget ad arra, hogy elmélyedjünk a gondolatainkban, vagy egyszerűen kizárjunk minden külső tényezőt, és csak az előttünk álló távra, feladatra koncentráljunk. Ebben segítenek a sportfülhallgatók, ezért aztán szinte nincs is olyan amatőr vagy profi sportoló, aki enélkül indulna dolgára. Mutatunk néhány hasznos tudnivalót, hogy te se faragj rá a fülhallgató-választásra!

Milyen a jó fülhallgató? 

Hol vannak már azok az idők, amikor a fülhallgatók közül csak olyan verzió létezett, amelyek vezetékkel kapcsolódtak a telefonhoz vagy az MP3/MP4 lejátszóhoz. Aztán a futás közben lengett a vezeték, vagy ha a póló alatt futtattuk le a lejátszóhoz, akkor azért zavarhatott. 

Ma már szinte elképzelhetetlen a mozgás a diszkrét, aprócska, kevés helyet foglaló fülhallgatók nélkül, amelynek a tokja a legkisebb futónadrágzsebben is elfér, a fülünkben mégis tökéletesen kikapcsol minket a külvilágból. 

Kedveltek az úgynevezett intraaurális fülhallgatók, amelyeket közvetlenül a fülbe, a hallójárat nyílásához teszünk. A fülcimpa tartja, így nem kell attól tartanunk, hogy kiesik a fülünkből, viszont ezért is fontos, hogy igazán kényelmes legyen, mert ha nem, akkor minden mozdulatnál irritál majd minket. 

A dugós fülhallgatók még ennél is jobb hangszigetelést biztosítanak, ezekkel aztán tényleg megszűnik körülöttünk a világ, csupán a lendületet és erőt adó zenét halljuk. 

Kényelem mindenek felett

A spéci sportfülhallgatók kialakításánál más szempontok is szerepet kaptak, hogy maximálisan kényelmesek legyenek a használónak. Fontos például a könnyű kezelhetőség, ezért némelyiket egy külső résszel látták el, így egy-két mozdulattal tudjuk változtatni a lejátszót vagy a hangerőt. 

A sportfülhallgatóknál az is lényeges, hogy jól bírják a verejtéket, hiszen az intenzív mozgás közben törvényszerűen izzadunk, sőt az eső sem árt meg nekik. Ha például egy hosszabb bicajútra vagy futásra indulnál, az is fontos, hogy sokáig bírja feltöltéssel és ne merüljön le útközben. Illetve előnyödre válhat az is, hogy a különböző zajszűrő technológiáknál kiválaszthasd, mire van szükséged. A legtrükkösebb verzióknál egyébként a tok maga a töltő, így bárhol rásegíthetsz egy kicsit.

Kedvet kaptál hozzá? Nézz körül az online webáruházakban, és találd meg a neked ideális sportfülhallgatót.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.runnersworld.hu/vezetek-nelkuli-fulhallgatok-102808
https://edigital.hu/search3?pf-page=1&pf-size=36&product[search]=sport%20f%C3%BClhallgat%C3%B3
https://oszinterecenzio.hu/fej-es-fulhallgato-teszt/