Hogy az állatok se tikkadjanak ki nyáron

Bármennyire is várjuk a vacogós-hűvös téli napokon a nyarat, azért a kánikula olykor igencsak leszívja az erőnket - így van ezzel az állatvilág is, csak míg mi önthetünk magunknak egy pohár vizet, az állatoknak elkel a mi gondoskodásunk. Következzen néhány praktikus ötlet ahhoz, hogy a házi kedvenceink és az otthonunk környékének lakói is jól vészelhessék át a fullasztóan meleg nyarakat.

Csakúgy, mint az állateledelek beszerzését, az itatót vagy fürdetőt is beszerezheted online a kedvenceid és „kerti vendégeid” számára. Ha a webáruházban lehetőség van rá, válaszd a SimplePay online fizetési megoldását, és fizess mentett kártyáddal akár egy kattintással!

Medence a blökinek is

Egy-egy hosszabb szaladgálás után boldogan liheg a kutyus, ám nyáron a szokásosnál jobban megviseli a kergetőzés-bolondozás, pláne mert ők a macskákhoz mérten kevésbé szeretik a meleget. Egy kellően stabil, nagy, nem felborítható friss vízzel teli itató segít folyamatosan hidratálni őket, testük lehűtéséről pedig egy kutyamedence remekül gondoskodhat. Ezek direkt az állatoknak lettek kitalálva, így könnyen felállíthatók, egyszerűen takaríthatók, összecsukva pedig egy sarokban is elférnek, nem foglalnak sok helyet.

Hogy hűsöljenek a fürdéstől ódzkodó macskák? 

Azt mindenki tudja, a macska nem szeret fürdőzni, így nála nem jöhet számításba a medence. Náluk elsősorban a folyadékbevitelre kell figyelni, a rendszeresen feltöltött itatón túl segít, ha a szárazeledel mellé többször adunk nedves tápot is. Az is számít, ha visszahúzódhatnak egy hűvös helyre, míg szívesen hűtik a hasukat hideg kövön. 

A madarak is szomjaznak

Ha már figyelünk a kis kedvencünkre, ne feledkezzünk meg a kertben élő vagy ott rendszeresen megforduló madarakról sem, mert bizony nekik sem könnyű átvészelni a meleg napokat. Ahogyan télen etetőt, nyáron itatót érdemes kitenni, hogy némi vízhez jussanak szárnyas barátaink.

Akárcsak mi, ők is szívesen fürdőznek a vízben, így akár madárfürdetőt is beszerezhetünk. Arra érdemes figyelnünk, hogy ha túl alacsonyra helyezzük a fürdetőt, akkor a madarak a kutya vagy a macska prédáivá válhatnak, különösen azért, mert a vizes tollú madárkát könnyebb elfogni. A sekély vízbe érdemes lehet valamilyen tárgyat, például kiálló ágat tenni, így a madarak találnak kapaszkodót maguknak. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/szezonalis-termekek/
https://www.fressnapf.hu/igy-vigyazz-cicadra-a-kanikulaban/
https://www.fressnapf.hu/nemcsak-telen-fontos-madaritatas-kanikulaban/
https://www.kisallatorvos.hu/aktualis/hogyan_segitsunk_kisallatunknak_atveszelni_a_nyari_meleget_es_hohullamokat