Három hasznos edzésforma az otthon töltött időkre

Korábban már bemutattuk, hogyan érdemes a hűvösebb őszi, illetve téli időben futni a szabadban, ám akkor sem vagyunk tétlenségre ítélve, ha otthon kell a testmozgást elvégeznünk. Bár edzeni akár két teli ásványvizes palackkal is lehet, hoztunk néhány változatosabb módszert. A szükséges kellékeket online is megrendelheted!

Mentsd el bankkártyádat Simple fiókodba, online vásárláskor így ha a SimplePay fizetési megoldással találkozol, nem kell újra bepötyögnöd a hosszú számsorokat, mert mentett kártyáddal pillanatok alatt kifizetheted a rendelésedet.

Egy eszköz, amely mindent átmozgat

Ha kemény otthoni edzésre vágysz, érdemes beszerezni egy TRX-et valamelyik webshopból. Az eszközt és a módszertant az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki, és bár előfordulhat, hogy nem leszünk annyira szálkások és izmosak, mint egy-egy katona, a rendszeres edzés garantáltan eredményt hoz. A TRX hevederekből és fogókból áll, szinte bárhol használhatjuk, például átvethetjük egy gerendán, rögzíthetjük az ajtófélfára vagy a falra, vagy akár megrendelhetjük hozzá a felfüggesztést is. A fejünk búbjától a talpunkig átmozgat, miközben a saját testsúlyunkkal dolgozunk. Ráadásul kis helyen is elfér, nem foglal nagy teret tárolása.

A fülesgolyó előnyei

Másként működik, ám a TRX-hez hasonlóan összetett mozgásforma a kettlebell, vagy ahogyan néhányan itthon nevezik, a fülesgolyó. Több mint egy súlyzó, mert a gyakorlatokhoz az egész test összehangolt mozgására van szükség, a statikus helyett dinamikus mozgást igényel. Sok élsportolónak remek kiegészítő edzés, míg a hobbisportolónak önmagában is remek erőpróba. A kettlebell használata növeli az állóképességet és intenzíven égeti a zsírt. A webáruházakban változatos színekben és méretekben is megtaláljuk, kedvünk és edzettségi szintünk szerint válogathatunk a kínálatban.

Karikázva a kilók ellen

Mielőtt néhányan megmosolyognák a hulahoppkarikázást, megjegyeznénk, sok világsztár szívébe is belopta már magát ez az edzésforma. A hulahoppra nehéz nemet mondani, hiszen szórakoztató, és már 10-15 perc intenzív mozgás is megizzaszt, ráadásul fejleszti az egyensúlyérzéket. A könnyű, mintás változatokon kívül sokféle karikát találunk a sportszeráruházak kínálatában. A többség nehezített, hogy jobban átmozgassa a testet.

A világhálón se szeri, se száma a TRX- és kettlebell-edzésvideóknak, míg ahhoz is kapunk ötletet, hogyan hulahoppozzunk változatosan. A kényelmes nézéshez jól jöhet a telefon- vagy tablettartó is akár. Végezetül ne feledkezzünk meg mozgás közben sem testünk épségéről, óvatosan és csak fokozatosan vessük bele magunkat a különböző edzésekbe.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.trxtraining.com/why-trx
https://www.setforset.com/blogs/news/18-benefits-of-kettlebells
https://www.healthline.com/health/exercise-fitness/hula-hoop-benefits#