Ha már csobbannál a nyárba – tippek kerti medence vásárlásához

A földbeásott, betonfalú medencéknek számos alternatívája létezik, így akkor se kell lemondanotok a nyári felfrissülésről, ha nem szeretnétek komoly építkezésbe fogni. Ne várj azonban, míg beköszönt a kánikula: bár maga a medence felállítása nem egy bonyolult művelet, ez a projekt is igényel némi tervezést és előkészületet – cikkünkben most összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat.

A medencét az összes tartozékával együtt házhoz rendelheted a szakáruházak webshopjaiból. Hogy a fizetés miatt ne legyen plusz teendőd, utánvét helyett válaszd a SimplePay online fizetési megoldását, amikor csak teheted – Simple-fiókodba mentett bankkártyáddal akár egy kattintással fizethetsz is.

A megfelelő típus kiválasztása

A puhafalú, úgynevezett felfújható medencékből többféle méret elérhető – egy egészen apró verzió például kisgyerekek pancsolásához éppen ideális lehet. Ha viszont nagyban gondolkodtok, és egy időtálló megoldást kerestek, a merevfalú, műanyag- vagy fémvázas medencék kínálatát böngésszétek át. Ezek sokkal kevésbé sebezhetőek, így például, ha háziállatotok van, nem kell többé a karmolásos vagy harapásos medencetámadástól tartanotok. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy egyes merevfalú típusok már nemcsak a talajszintre telepíthetők, hanem a földbe is be lehet őket süllyeszteni. 

A medence elhelyezése

Kezdő lépésként jelölj ki egy megtisztított részt a kertben: a legjobb egy egyenletes és vízszintes betonfelület, de egy homokkal felszórt tömör terület is tökéletesen megfelel, ha nem áll ki belőle kő, gyökérzet vagy bármilyen éles tárgy. Nem érdemes a medencét fák közelébe helyezni, mert a lehulló levelek és a rovarok közelsége miatt alaposan meggyűlik majd a bajod a medencevíz tisztításával. Apropó tisztítás, az is fontos szempont, hogy a medence közelében legyen áramforrás, ahonnan a vízforgató berendezést működtetni tudod majd.

A legfontosabb tartozékok

A víz tisztán tartásához elengedhetetlen a vegyszeres kezelés, amihez a megfelelő vegyszeradagoló szerkezetre is szükséged lesz. A higiénikus környezet fenntartása érdekében, amikor épp nincs használatban, érdemes mindig takarófóliával lefedni a medencét. Sajnos bármennyire vigyázunk, kisebb-nagyobb koszolódással mindig kell számolnunk – az aljzat tisztításához rendkívül praktikus, ha beszerzel egy speciális medenceporszívót, a felszínen lebegő potyautasokat pedig egy tisztítóháló segítségével pár merítéssel össze tudod gyűjteni. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://www.praktiker.hu/merev-falu-medence-vasarlasi-tanacsok
https://www.praktiker.hu/merevfalu-medence-tipusai-tartozekok-kiegeszitok