Ha május, akkor anyák napja

Május első vasárnapja a csodálatos édesanyáké, akiknek e napon mindig megköszönjük a törődést, a féltő gondoskodást és szeretetet, amit egész életünkben kaptunk tőlük. Cikkünkben megmutatjuk, honnan ered a hagyomány, illetve adunk néhány ötletet is, hogyan, mivel varázsolj mosolyt felnőttként is az anyukád arcára.

Akár virággal, akár más kedvességgel lepnéd meg anyukádat, szerencsére már online is beszerezheted a kiszemelt ajándékot. Fizetéskor – ha az adott webshopban lehetséges – válaszd a SimplePay online fizetési megoldását, hiszen Simple-fiókban elmentett bankkártyáddal gyorsan és kényelmesen egyenlítheted ki a végösszeget.

Istennővel együtt ünnepelték őket

Szerencsére már hosszú ideje gondolják úgy, hogy fontos egy külön napot szentelni az anyukáknak: az írásos feljegyzések szerint már az ókori Görögországban is rendeztek ünnepségeket a tiszteletükre, bár tegyük hozzá, hogy eredetileg az istenek anyjának, Rheának kedveskedtek vele, majd idővel az összes édesanyát köszöntötték ilyenkor. Később némileg a háttérbe szorult az ünnep, ám például Magyarországon a húszas évektől ismét bekerült a köztudatba, hogy dedikáljanak egy napot az édesanyáknak. Gondoltad volna, hogy 1925-ben március 8-án tartották a legelső anyák napi ünnepséget?

Februártól novemberig anyák napja

Idővel alakult csak ki, hogy a világ jelentős részén május első vasárnapja lett a nagy nap – amely idén május 2. –, ám ne lepődjünk meg, ha más országokban más tradíciók élnek. Norvégiában február második vasárnapja az édesanyáké, Bulgáriában egyszerre ünneplik az anyák napját a nemzetközi nőnappal, Franciaországban május végén gondolnak rájuk, míg Oroszországban november utolsó vasárnapján köszöntik őket. Magyarországon azonban maradtunk május első vasárnapjánál, mely napon egyébként az anyukák mellett megajándékozhatjuk egyaránt a nagymamákat vagy a keresztanyukákat is, hiszen egy-egy szál virággal, cserépben cseperedő növénnyel az ő arcukra is mosolyt csalhatunk. 

Szuper ajándék a szuper anyukáknak

Gyerekként elég volt rajzolnunk „csupán” egy kedves rajzocskát, hogy az anyukánk szíve túlcsorduljon a boldogságtól, felnőttként viszont már kicsit nehezebb dolgunk van. Ám ne ess kétségbe, ha nincs ajándékötleted, lepd meg édesanyádat például a kedvenc közös képeitekkel teli fotóalbummal, vagy szerezz be egy digitális képkeretet, amely kettőtök különleges pillanatait varázsolja elé nap mint nap! Egy páros karkötő, illetve egyforma ruhadarab is emblematikusan kifejezheti az összetartozást, sőt akár készíttethetsz egy Anya-lánya vagy Anya-fia „pólópárt”.

A közösen töltött időnél persze nincs kellemesebb, például rendelhetsz magatoknak egy remek ebédet, így aznap a főzés fáradalmai alól is mentesítheted, és az együtt elköltött étel egyúttal közös programot jelent nektek. Persze előfordulhat, hogy május első vasárnapján távol kell lennetek egymástól, ám a futárszolgálatokkal küldött figyelmességekkel a fizikai távolságot is leküzdhetitek. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://nlc.hu/szabadido/20160415/mikor-van-anyak-napja/
https://www.erdekesvilag.hu/az-anyak-napja-megunneplesenek-tortenete/
https://nlc.hu/eletmod/20150502/anyak-napja-tortenete/