Fűtés a lakásban: termoventilátor és társai

A fűtést nem tekerted fel időben, hogy kellemesen meleg legyen a fürdőben? Még szívesen kiülnétek ősszel a teraszra, ha kültéren is tudnátok melegíteni a környezetet? Egy elektromos fűtőberendezéssel bárhol rá tudsz kapcsolni, ha extra melegségre vágytok – csak csatlakoztasd egy közeli konnektorhoz, és vess véget a vacogásnak!

Pakold meg online kosaradat a kiválasztott termékkel, és rendeld meg a házhozszállítást! Ha lehetőséged van rá, válaszd a SimplePay kényelmes fizetési megoldását, hiszen Simple-fiókba mentett bankkártyáddal könnyen és gyorsan kiegyenlítheted a számlát.

Termoventilátor

Megszokott forma, változatos felhasználás. A ventilátoros hősugárzó vagy termoventilátor egy kisméretű, könnyen mozgatható készülék. A szobát gyorsan felmelegíti, egyes típusok pedig még a párátlanítást vagy a levegőtisztítást is ellátják. Plusz előnye a berendezésnek, hogy nyáron se feltétlen kell elpakolnunk, hiszen hűtés módba kapcsolva akkor is hasznunkra válhat az optimális hőmérséklet megteremtéséért. A fűtőventilátort akkor válaszd, ha csak rövidebb ideig szeretnéd a hőforrást működtetni: egyrész hangja miatt nem mindig a legkomfortosabb, másrészt a készülék fogyasztása sem a legoptimálisabb.

Olajradiátor

Az olajradiátor talán a legstrapabíróbb megoldás a kiegészítő fűtések körében: a gyártók általában legalább 10 évre adnak garanciát a termék vásárlásakor. A hatékonyság tekintetében is élen jár az olajradiátor, hiszen az általuk felhasznált energiának szinte az egészét hasznosítani tudják. Fontos tulajdonsága, hogy a fűtés fokozatát szabályozni lehet, így különböző méretű terekben is használható. Tévhit, hogy az olajat cserélni kell a radiátornak. Az viszont igaz, hogy igényel némi karbantartást a készülék: a hőveszteség minimalizálása érdekében érdemes időnként áttörölni a felületét – természetesen áramtalanított, hideg állapotában.

Infra hősugárzó

Egy ilyen típusú hősugárzó az elektromos energiát infravörös sugárzássá alakítja. Ezek a sugarak a szabad térben veszteségmentesen terjednek, és a különböző tárgyak felületén alakulnak át hőenergiává. Emiatt lesz az infra hősugárzó által keltett hatás a nap természetes melegérzethez hasonlatos. Például erkélyeken, ahol a levegő mozgása miatt nem jelentene megoldást egy meleget fújó készülékkel, a felületeket felmelegítő infra hősugárzó pont kapóra jön.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://www.praktiker.hu/termoventilator-mukodese-futes-vele
https://www.praktiker.hu/tiz-erv-az-olajradiator-mellett
https://www.praktiker.hu/olajradiator-karbantartasa
További források: praktiker.hu és az edigital.hu weboldalakon található termékek leírásai