Fürdőruha kisokos – ezeket vedd figyelembe a választásnál

A vírushelyzet hatására sokunk dönthetett úgy, hogy a nyaralást inkább az utószezonra halasztja. Ahhoz, hogy gondtalan legyen a pihenés, és a divatos megjelenésről se mondjunk le, egy trendi fürdőruha beszerzését sem szabad az utolsó pillanatra halogatnunk. Évszak- és testalkat alapján segítünk dönteni, hogy mind a fazon, mind a szín kifogástalanul passzoljon hozzád.

Online vásárlás esetén fizess biztonságosan a SimplePay rendszerén keresztül, míg személyesen az üzletben válaszd az érintésmentes mobilfizetés lehetőségét a Simple applikációban. 

Bár több altípus is létezik, a női testalkatokat alapvetően négy különböző csoportba sorolhatjuk. A női alkattípusok meghatározásánál elsősorban a vállak, a mellkas, a derék és a csípő szélességét és ezek egymáshoz viszonyított arányait nézzük, ez a 4 fő alkattípus – az alma, homokóra, körte és oszlop – megkülönböztetésnek a kulcsa.

Fürdőruhák ALMA alkatra

Ha a felsőtested erősebb, mint az alsótested, akkor az alma alkatú hölgyek közé tartozol. Számodra a jó fürdőruha-választás kulcsa az, hogy a lábaidat kell kihangsúlyoznod. Egy magas derekú bugyi, ami megmutatja a formás combjaidat, nagyon jó választás lehet! Ha úgy érzed, hogy inkább egyrészest vagy tankinit választanál, akkor arra figyelj, hogy a fürdőruha mintája ne legyen túl hangsúlyos olyan motívumokkal, amik a hasadra irányítják a figyelmet. A kisebb motívumokból álló minta azonban szuper döntés lehet. 

Fürdőruhák HOMOKÓRA alkatra

Ha a mellkasod, a derekad és a csípőd vonala egy homokóra alakzatot formáz, akkor szerencsés vagy, ugyanis a legszexibbnek tartott alkattal rendelkezel! Ehhez olyan fürdőruhát érdemes választani, ami kihangsúlyozza nőies formáidat, ezért a bikinit ajánljuk számodra, hiszen megmutatja a vékony derekadat. Ha karcsú homokóra vagy, akkor jöhetnek az oldalt díszített bikinialsók és fodros felsők is. A retro, pin-up girl stílusú bikinik egész biztos, hogy nagyszerűen fognak állni neked, hiszen kinézetükkel is a nőiességet hangsúlyozzák, de az egyrészesről sem kell lemondanod. 

Fürdőruhák KÖRTE alkatra

Körte alkatúak azok a nők, akik csípőben erősebbek mellkasukhoz képest. Ha te is ehhez a csoporthoz tartozol, akkor a fürdőruha vásárlásnál mindig arra gondolj, hogy a hangsúly a mellkasodra, a felsőtestedre kerüljön. Már egészen különleges bikinifelsők léteznek, izgalmas díszítésekkel, bohém mintákkal és optikailag erősítő trükkös megoldásokkal. Nyugodtan válassz egy díszesebb, feltűnő színű melltartót! Fürdőbugyiból pedig olyat válassz, ami optikailag slankít, nagyszerű megoldás például egy egyszerű sötét színű, akár kisnadrág fazonú alsó. Bátran kísérletezhetsz az aszimmetrikus bikinimegoldásokkal, csak arra figyelj, hogy az alsó egyszerű és lehetőleg egyszínű legyen.

Fürdőruhák OSZLOP alkatra

A te alkatodra az jellemző, hogy karcsú vagy, de szinte egyformán keskeny a csípőd és a mellkasod is, és a derekad méretében sincs nagy eltérés. Olyan fürdőruhákat érdemes választanod, amik optikailag a homokóra irányába mozdítják el az egyenes alkatodat. Számos trükkös fazon létezik, csak azt tartsd mindig szem előtt, hogy mind a mellkasodat (vele együtt a válladat), mind a csípődet érdemes kihangsúlyozni, így a derekad karcsúbbnak hat majd, valamint alkatod „szögletességét” kerekded formákkal ellensúlyozhatod. Jöhetnek a csinos, kosaras bikinifelsők, látványos dísz- és csipkemegoldásokkal, a fodros bugyik, és jó hírünk van: te vagy az egyetlen alkat, akinek igazán jól állnak az oldalt megkötős alsók! Egyrészesből válassz egy rafinált fazont, oldalkivágásokkal, amik nagyszerűen megtörik a felsőtested egyenességét. Az aszimmetria is a barátod, próbáld ki a félvállas felsőket is!

Azonban a fürdőruha kiválasztásánál se feledkezz meg a színtípusodról. A színtípusod meghatározása után magabiztosan választhatsz majd az árnyalatok közül, hiszen egy szép fürdőruhához nem elég az előnyös fazon, a testedhez passzoló színnel lesz tökéletes az összhatás. 

A hozzád passzoló színek kiválasztásában segít az úgynevezett évszakelmélet. A születési hónapnak azonban semmi köze ehhez, kizárólag a bőr-, a haj– és a szemszíned a meghatározó. Mindegyik színcsoporthoz meghatározott színtulajdonságok tartoznak. A Nyár és Tél típushoz rendelhető színek hidegek, ugyanakkor a nyári színskála fakó és világos, a téli tiszta és élénk. A Tavasz és az Ősz palettáján egyaránt meleg színeket találunk, de míg a tavaszi színek zsengék és világosak, az őszi árnyalatok mélyek és tompák.

Az ŐSZ típus színei

Minden esetben a meleg árnyalatok állnak jól neked, különösen az őszi erdő színei az egészen világostól a sötétebbekig, de a feketét kerülnöd kell!

A TÉL típus színei

A fekete és a hófehér neked áll a legjobban. Bátran viselhetsz még élénk, hideg színeket, mint például a citromsárga, a piros, a kék, ugyanis erőteljes vonásaidat és kontrasztos színeidet nem tudják eltompítani.

A TAVASZ típus színei

Leginkább a meleg árnyalatú, tavaszi virágszínek állnak jól neked, de a tavasz típus színpalettája a nagyon világos meleg színektől egészen a közepesen sötét árnyalatokig terjed. Bátran viselhetsz élénk, telített színeket.

A NYÁR típus színei

A hideg árnyalatú pasztellszínekkel nem tudsz mellényúlni. Mivel nagyon világos és finom típus vagy, kerüld el az élénk színeket és a feketét! Könnyen sápaszthatnak. A nyár igazi pasztell típus, akit a lágy, visszafogott, tört színek tesznek igazán elragadóvá.

Most, hogy áttekintettük a legfontosabb tudnivalókat a fazonról és a színekről, pár jó tanáccsal búcsúznánk tőled.

Bónusz tippek a vásárláshoz: 

  • Manapság nem feltétlenül kell a fürdőruha alsó és felső részének ugyanolyan színűnek, mintájúnak lennie. Ha kedveled a kétrészes fürdőruhákat, vásárolhatsz külön alsó és felsőrészt, amelyeket aztán az igényeidnek megfelelően variálhatsz, változatosabbá téve ezzel a strandolós szettedet.
  • Ha nem csak természetes, vagy édes vízben használod majd a fürdőruhát, jó, ha tudod, a klóros, vagy a sós víz hamarabb tönkre teszi a fürdőruha anyagát, különös tekintettel a gumírozásra. Uszodai használatra érdemes inkább sportolásra tervezett úszódresszt vásárolni, amit (jó esetben) hosszabb ideig ellenáll az uszodai körülményeknek.
  • Ha barnulni is szeretnél a fürdőruhában, gondold át, hogy a kiválasztott fazon hol fog fehér csíkokat, foltokat eredményezni.
  • A fürdőruhának is van stílusa! Például, ha a hétköznapi öltözködésed romantikus, a fürdőruhád is lehet mondjuk csipke, vagy virágmintás. Hidd el, akár bikiniben is önkifejezheted magad! 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.