Formában maradni nyáron? Így sportolj a hőségben!

Ha változtatsz a napi időbeosztásodon, esetleg új, évszakhoz illő alternatívákat próbálsz ki, a mozgás a nagy melegben is sokkal elviselhetőbb lesz. Az első tippünk, hogy a sporteszközöket rendeld meg online, és ha teheted fizess a SimplePay fizetési megoldásaival Simple-fiókban elmentett kártyáddal, hogy ez a rész egyáltalán ne jelentsen macerát. További tanácsainkért pedig olvass tovább!

A nyári sportolás alapszabályai

Bármilyen típusú mozgásról is legyen szó, fontos, hogy ne a nap legmelegebb időszakában erőltesd meg vele magad: a tested így is épp elég extrém hatásnak van kitéve a nyári kánikulában, nincs szükség a plusz terhelésre. A legszerencsésebb, ha ki tudod használni a reggeli hűvösebb időszakot. Ha pedig már belelendültél az edzésbe, figyelj a rendszeres folyadék utánpótlásra! Nagyon sokat számít a megfelelő sportruházat megválasztása is, főleg a kültéri sportok esetében: a légáteresztős, világos színű anyagból készült ruhadarabok lesznek a nyerők ebben az időszakban. A pihenőszünetek beiktatásán túl az is fontos, hogy ne emeld meg hirtelen a tempódat. A rekkenő hőségben új értelmet nyer a „mindent beleadás”, így senki se fog puhánynak tartani amiatt, mert nem a maximumok maximumát nyújtod. Ha pedig bármi furcsát tapasztalsz, szédülést, esetleg hányingert, azonnal állj le, hisz a napszúrás nem játék!

A nyár kedvelt sportjai

Gördeszka, görkori, roller és bicikli – kedvenc gurulós közlekedési eszközeink végre előkerülnek a garázsból a nyári időszakban. Egy árnyékos parkban még hagyján, de a város betonján nem éppen nyújtja a legnagyobb felfrissülést egyik opció sem. A futásnál vagy egyszerű gyaloglásnál viszont még mindig barátibb a suhanás keltette szellő gondolata.

A vízi sportok bizonyára minden felsoroltnál csábítóbbak a forróságban. Szuper lehetőség, ha a helyi uszodába le tudsz járni úszni néhány hosszt, amikor éppen jól esik. Még szerencsésebb a helyzeted, ha egy tó közelében laksz: így a szabadon űzhető vízi sportokkal kedved szerint ismerkedhetsz. Például az utóbbi évek nagy slágere, a SUP remek, sportértékű kikapcsolódást nyújt a szörfözés és evezés kombinációjával.

Ha pedig a nyaralást szeretnétek megfűszerezni egy kis mozgással, a vízparton űzhető labdajátékok mindig bevállnak, főleg, ha nagyobb társasággal mozogsz: gondolunk itt a strandröpire, a focira, de ide kapcsolódnak az ütős játékok is, mint például a tollaslabda. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://www.eliteworldhotels.com.tr/blog-en/the-most-suitable-sports-for-hot-weather.3330.aspx
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/exercise/art-20048167
https://www.thetrendspotter.net/fun-water-sports-and-activities/