Fény az éjszakában – szolárvilágítással a kertben

Egyszerű, ám nagyszerű, és a korábbiakhoz képest már jóval hosszabb ideig fényt adó megoldás – röviden így is jellemezhetnénk a környezetbarát napenergiával működő szolárlámpákat, amelyek a teraszon és kertben töltött hosszú esték elengedhetetlen kellékévé léphetnek elő.

Szakáruházak szolárlámpák széles választékával várnak online, így egyenesen házhoz is rendelheted a választott terméket. Ha lehetőséged van rá, élj a SimplePay megoldásával, és fizess kényelmesen, pár kattintással a Simple-fiókban elmentett bankkártyáddal.

Hogy lássuk is a társaságot

Egy-egy forró nap után a sötétedéssel érkező enyhülés valódi felfrissülésként tud hatni, ilyenkor a lakásból a kertbe vagy a teraszra csábít a természet. Kellemes társalgások, nagy beszélgetések helyszíne lehet az általunk tavasszal szépen kicsinosítgatott környezet, ám azért nem hátrány, ha a csevegés közben látjuk is beszélgetőpartnerünk arcát vagy akár a pohár frissítőt a kezünkben. A lakásból kiszűrődő fény nem mindig elég, ám nem is lesz rá szükség, ha hagyjuk, hogy szolárvilágítás hozzon szó szerint fényt az éjszakába. 

A nap, no meg az akkumulátor ereje

Mára annyit fejlődött a gyártás és a technológia, hogy a nap energiájával feltöltődő szolárlámpák nem csak pislákolnak, hanem tényleg hosszan képesek biztosítani a szükséges fényt, amit napközben a Napból nyernek: a szolárlámpa alapvetően akkumulátorból, izzóból, néhány alkatrészből és a vázszerkezetből áll. A lényege, hogy a megfelelő részek a napelemet érő fényből elektromos áramot képeznek, és azt az akkumulátorba továbbítják, hogy azok este fényt sugározhassanak.

Buddha, csigabiga – amit csak akarunk

A szolárlámpákból általában két fő típust találhatunk: az egyik az alkonykapcsolós, amely magától működik, a sötét érkezésével automatikusan világítani kezd. A másik a mozgásérzékelős, amely csak akkor „áll munkába”, ha valakinek a közeledtét érzékeli, így nem pazarol feleslegesen energiát. 

Persze a szolárlámpák eleve is a környezettudatosság látványos képviselői, hiszen megújuló energiával működnek, és ha megfelelően ügyelünk a karbantartásra, akkor hosszú ideig adnak nekünk fényt. A változatos típusoknak köszönhetően ráadásul a szolárlámpák a kert díszei is lehetnek, hiszen a klasszikus kialakításútól az egyediig találni belőlük példányokat. Ha például azt szeretnénk, mini Buddha-szobor is világíthat valamelyik virág mellett, vagy a gyerekek napját-estéjét is feldobhatjuk egy-egy vidám csigaforma lámpával. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.praktiker.hu/szolar-vilagitas-a-balkonon-erkelyen-es-a-kertben
https://www.praktiker.hu/lakberendezes-vilagitas-butor/lampa-izzo/kulteri-led-vilagitas/299548-globo-szolar-kerti-lampa-buddha
https://www.praktiker.hu/lakberendezes-vilagitas-butor/lampa-izzo/kulteri-led-vilagitas/401267-szolar-led-lampa-4-allatfigura