Farsang – rendezzetek otthon családi mulatságot!

A farsangi időszak vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig tart (idén február 16.) – az ez idő alatt tartott farsangi mulatságok célja, hogy elbúcsúztassuk a telet, és elkezdjük magunkra ölteni a tavasz frissességét és vidámságát. Az ünnepséget idén otthon is megtarthatjátok családi körben, hogy a gyerekeknek ne maradjon ki az élmény – adunk pár tippet, hogyan rendezhettek szuper farsangi „bulit” magatoknak. A szükséges kellékeket online is megrendelheted.

Kezdd a dekorációval!

Csempéssz egy kis színt a komor téli napokba: farsangkor díszítsék lufikkal, papírlámpásokkal és fényfűzérekkel a nappalit! Ha nem szeretnél sokat variálni, csak dobd fel az állandó dekorációt mondjuk pár textilmasnival, papírcsákóval vagy rakj fel a polcra egy-két díszes álarcot. Egy lakberendezési áruház webshopjában tutira megtalálod a legjobban passzoló díszítőelemeket.

Muris menü, mely fixen a gyerekek kedvence lesz!

Ami a farsangi ételeket illeti, a jelszó legyen: egyszerű, de nagyszerű! Nem szükséges bőséges menüvel előrukkolnod, hisz a karácsonyi lakomákból is épphogy csak most lélegeztünk fel. Ezúttal inkább a könnyű ételeken legyen a hangsúly, melyek elkészítésével se kell sokat pepecselned. Ügyességed és kreativitásod most inkább a játékos tálalásban villogtasd meg: például díszítsd az apró falatokat díszes szendvicspálcikákkal, az üdítőket pedig színes szívószálakkal szervírozd. Ha teheted, lebomló, vagy többször használható szívószálat vásárolj a minibulihoz. 

Van még egy tippünk, aminek a végeredménye szuperül mutat majd az asztalon, ráadásul az elkészítése is egy mókás, közös program lehet a gyerekekkel: kreáljatok szilikonformák segítségével jégpoharakat, csokikanalakat vagy játszatok el a szendvics és sütiformázó készletekkel. 

Ha farsang, akkor jelmezek!

A beöltözés természetesen nem maradhat el – ugyanakkor jelmezverseny, vagy bármilyen közösségi program hiányában most nem a tökéletes maskarára kell összpontosítanotok. Persze a parókákat, a ruhákat és a kiegészítőket online is megrendelhetitek, ha a lurkók mindenképp kedvenc hercegnőjüknek vagy szuperhősüknek szeretnének beöltözni. Az elmaszkírozás élményét azonban akkor se kell teljesen elhagyni, ha nem terveztek ilyen nagy felhajtást: például elkészíthetné mindenki saját álarcát a mulatságra. Ez remek programpontja lehet a napnak, ha pedig megőrzitek a végeredményeket, azok mindig eszetekbe juttatják majd ezeket a kellemes pillanatokat. Ha kézműveskedéshez fognátok, a hobbiboltok webáruházaira bármikor számíthattok.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.primanet.hu/blog/farsang-otthon-robbantsd-be-a-party-hangulatot/
https://kolyokfoglalkoztato.cafeblog.hu/2019/01/21/hogyan-szervezz-tokeletes-farsangi-bulit-otthon-5-lepesben/
https://kolyokfoglalkoztato.cafeblog.hu/2018/01/16/trendi-farsangi-dekor/