Farsangi mulatság kellékei – Vásárold meg őket online!

A farsangi időszak idén január 6-tól március 2-ig tart: amikor a karácsonyi ünnepek már elmúltak, de még soká jön el a tavasz, a hideg és szürke téli napok átvészelésében a bálok, mulatságok és utcai felvonulások segítenek. Legalábbis régen ez volt a szokás, és bár van, ahol a mai napig ragaszkodnak a hagyományokhoz, legtöbbünknek saját magunk vagy gyermekeink iskolai farsangi ünnepsége jut először az eszébe a farsang hallatán.

Farsangi hangulat otthonra

Ha a gyerkőc farsangi jelmezkészítésekor kedvet kaptál, vagy egyszerűen csak hiányzik a régi sulis mulatságok hangulata, van egy ötletünk a számodra: mikor lekerülnek a karácsonyi díszek a lakás legkülönbözőbb pontjairól, helyettesítsd őket rögtön színes, vidám farsangi dekorelemekkel! Nem kell nagy ördöngösségre gondolni, akár Te magad is készíthetsz díszeket egy kis krepp papír felhasználásával. A színes papírból készített lámpás is nagyon mutatós – használj LED-es mécsest a megvilágításához! Ezekkel az apró színfoltokkal máris vidámságot csempészel az otthonodba.

Keringőzik a kanál: mókás harapni- és kortyolnivalók

A farsangi fánk kihagyhatatlan ebben az időszakban: az újévi lencséhez hasonlóan a farsangi fánkevésnek is szerencsehozó képességet tulajdonítanak a népszokások. Ami a konyhai eszközöket illeti, a fánk elkészítéséhez többek közt nyújtódeszkára és sodrófára lesz szükség. A sütemények megformázásával egy fánkszaggató segítségével végzel majd a leggyorsabban. A fánk mellé italnak a narancspuncsot ajánljuk. Ez fekete tea és narancslé elegye, melyet citrommal, mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel és vaníliával ízesíthetünk.

Jelmezötletek kicsiknek és nagyoknak

Régen néhol szörnyeknek öltöztek be farsangkor, hogy így ijesszék el a hideget a tavasz közeledtével – gondoljunk csak a mohácsi busójárásra, melyet a mai napig is évről évre megrendeznek. Ma a fiatalok körében inkább a népszerű mozifilmek karaktereinek, például a szuperhősöknek a jelmezei hódítanak. A maskara megtervezésekor ne feledd, hogy egy kis kreativitással az otthoni ruhatár felhasználásával is remek öltözéket hozhattok össze, így megvásárolni tényleg csak a legspeciálisabb elemeket kell.

Simple tipp: a kreatív holmikat, az ételek hozzávalóit, a konyhai eszközöket, az állarcokat és a jelmezeket is megvásárolhatod online, így az egész farsangi bulit megtervezheted a kanapén ülve. Fizetéshez használd a SimplePay megoldását, amikor csak teheted!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://nevezetesnapok.hu/egyeb-nevezetes-napok/farsang-2022/
https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2020/01/24/nosztalgia-retro-farsang-hagyomany-beoltozes-kacagas-moka/
https://funzine.hu/2021/01/20/gasztro/a-farsangi-fank-tortenete-es-tokeletes-receptje-10-lepesbol/
https://www.mohacs.hu/busojaras