Fánkvarázs farsangkor – csörögétől a rózsaformáig

A hagyományosan vízkereszttől, azaz január 6-tól a mozgóünnepnek számító húshagyókeddig, tehát az idén március 2-ig tartó farsangi időszak a vidám lakomák és amennyiben lehetséges, mulatságok időszaka. Már összegyűjtöttük neked korábban, hogy a dekorációtól kezdve a mókás harapnivalókon át a jelmezötletekig melyek a legfőbb kellékei. Most pedig egyet külön is kiemelnénk, hiszen fánk nélkül nem farsang a farsang.

Ahogyan a többi dolgot, úgy a fánk hozzávalóit, az elkészítéshez vagy a díszítéshez szükséges eszközöket is megvásárolhatod online, ha pedig a SimplePay fizetési megoldást használod, akkor biztosan leegyszerűsíted az webes shoppingolást. 

Farsangi fánk egyszerűen

Még ha ünnepről is van szó, olykor nincs idő a cicomára, csak legyen a kéznél egy egyszerűen elkészíthető recept. Se szeri, se száma az ilyeneknek, amelyekben közös, hogy liszt, élesztő, tojás, margarin, cukor és tej kell hozzá, ám persze ételallergiáknak, érzékenységnek megfelelően variálhatunk. Egy picike rumaromával megbolondíthatjuk az alapízt, mint ahogyan citrommal is különlegessé tehetjük.

A tésztát középen besüllyesztve előkészítjük a helyet szalagos fánkon a nagymama finom lekvárjának, míg a bécsi fánknál a lekvár nem kívülre kerül, hanem a belsejébe töltik bele. Persze csokoládé- vagy vaníliakrémmel, marcipánnal és likőrkrémmel is fel lehet dobni a megszokott ízeket. A csöröge pedig még a szalagosnál vagy a bécsinél is egyszerűbb fánkfajta, mert nem kell dagasztani sem, és hosszúkás, forgács alakúra nyúlik. 

Rózsafánk farsangra

A farsang apropóján rózsafánkkal is elkápráztathatod a körülötted lévőket, és csak kicsivel több időt kell töltened vele a konyhában. Egy lehetséges módja az elkészítésnek, hogy pogácsaszaggatóval háromféle méretű tésztakorongot készítesz, és azokat ragasztod össze tojással. Késre is szükséged lesz, mert azzal tudod a megfelelő formára szabni. Létezik azonban speciális rózsasütő forma is, amelyet csak bele kell mártani a fánk tésztájába, és a forró olajban gyorsan elkészül a várva várt finomság. 

Bármelyiket is választod, dagasztó-kelesztő tálra, a sütéshez szükséges mélyebb serpenyőre vagy lábosra és akár rózsaformára is szükséged lesz. Persze nemcsak ezeket rendelheted meg online, hanem a hozzávalókat, a különböző liszteket, cukormentes lekvárokat és a különleges krémeket is. Vásárolj online, hogy aztán zavartalanul alkothass élőben! 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.mindmegette.hu/farsangi-fank-egyszeruen.recept/
https://fankinfo.hu/fank-fajtak/
https://www.mindmegette.hu/boldogi-rozsafank.recept/