Esernyő egy kicsit másként: kristályokkal, Bluetooth-hangszóróval

Ahogyan közeleg az esős őszi időszak, egyre többször lesz szükség az esernyőre. Persze erre többnyire egy kiadós felhőszakadás kezdetén ébredünk rá, miközben a vágyott eszköz a lakásban pihen, és ilyenkor jönnek a kényszervásárlások a „csak legyen valami” alapon. Előre gondolkodva szuper és egyedi esernyőket szerezhetünk be.

Négyezer éves történelem

A feljegyzések szerint a kínaiak már Krisztus előtt 2000-rel megalkották a mai esernyők elődjét, egy kézen hordozható kis tetőt. Azóta nagyot fordult a világ, ma egy szintén távol-keleti országban, Japánban kreáltak nyakra erősíthető ernyőt, amely nem foglalja le a kezünket. Sőt az ultra hightech verzióban egy kis repülő drón követi a használóját az esernyőt tartva, így nem neki kell babrálni az ernyővel. 

Azért azt nem látjuk magunk előtt, hogy egy-egy zivataros napon hasonló teremtménnyel a fejünk felett sétálunk az Erzsébet körúton, ám léteznek olyan darabok, amelyek az igazán viharos időjárásban is kitartanak. 

Vannak például egyedi, aerodinamikus kialakítású viharernyők, amikkel tuti bezsebelünk néhány elismerő pillantást. Tudniillik ezek nemcsak az eső ellen védenek jól, hanem szélcsatornában tesztelve bizonyították, hogy az extrém szél sem tudja csak úgy kifordítani.

Egy másféle esernyőt viszont nem valami kéretlen fuvallat, hanem mi fordíthatunk ki. Azonban nem az a cél, hogy kettő az egyben legyen ernyőnk, és például a visszafogott elegánsról egy mozdulattal vagányul színes dizánjra váltsunk, hanem a praktikusság a legfontosabb. Ezek az esernyők ugyanis a becsukáskor felfelé záródnak, így arra vezetik a vizet, végképp megakadályozva, hogy egyetlen esőcsepp is a nyakunkba hulljon.

És ha már a kialakításnál tartunk: a gyerkőcöknek jár a bohém megoldás a kedvenc rajzfilmfigura mintájával vagy éppen kis fülekkel egy állatra hasonlító ernyő. 

Középpontban a külcsín

Az esernyő a praktikumon túl szolgálhat más célokat is. Már a pagoda formájú variációk is ebbe az irányba lépnek el, míg a vintage stílusú, vagy éppen kristályokkal kirakott, csillogó esküvői ernyők még inkább dekorációnak számítanak. Nem mellékesen azért a napsugaraktól is megóvják a használót. 

Aki pedig szeretné, Bluetooth hangszórós automata esernyővel is járhatja az utcákat – kell ennél több? 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
http://esernyokiraly.hu/
https://nlc.hu/szabadido/20180606/tokeletes-esernyo-japan-dron-technologia/
https://nlc.hu/oltozkodjunk/20180702/itt-az-esernyo-ami-felszabaditja-a-kezeidet/