Egyáltalán nem gyerekes hobbi: színező felnőtteknek

Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy egyre nehezebben találjuk meg a lelki békét és a belső egyensúlyt. Néha a fejünkre nőnek a dolgok, és bár nem állítjuk, hogy minden problémánkat megoldja egy új hobbi, a felnőtt színezőkönyvek segíthetnek kikapcsolódni, sőt a feltöltődésnek köszönhetően energikusabbá is válhatunk.

A rajzmeditáció

Miközben a gyerekeknek rengeteget segít a fejlődésben egy-egy színezőkönyv, a felnőttek inkább relaxációs céllal, kikapcsolódás gyanánt használják. Ez sokkal több, mint puszta érzés, hiszen létezik a rajzmeditáció fogalma, amely a rajzolásra épült komplett programon keresztül az elménk megnyugtatását ajándékozza nekünk.

A színezőkönyvek

Aki akár csak egyszer is kipróbálta, az tudja, a színezés közben elfelejtjük a mindennapi gondokat, és már-már gyermeki önfeledtséggel lehelünk életet a vonalak alkotta világba. Ám egyáltalán nem gyerekes a hobbi, hiszen a segítségével elűzhetjük a stresszt és a szorongást, feltöltődhetünk, kiegyensúlyozottabbá válhatunk, mindez pedig segít jobban kezelni a mindennapok kihívásait. Ha személyes élményekkel akarjuk kombinálni a színezést, akkor érdemes olyan kiadványt keresni, amelybe fotókat ragaszthattunk, így a kikapcsolódás új szintjére lépve az azt körülvevő egyedi motívumokat boríthatjuk színekbe.

S ha már a színeknél tartunk: a harmonikus rajzok elkészítéséhez ne csak a különféle színezőkönyveket szerezzük be, hanem keressünk sokféle színből álló színes ceruzaszettet, hogy a variációknak ne szabjon határt például egy púderrózsaszínű színezőeszköz hiánya.

A felnőttkori rajzolás további előnyei

Annyiban egyébként „gyerekes” a hobbi, hogy a színezőkkel a kicsikhez hasonlóan mi is fejlődhetünk, például jobbá válnak a motorikus képességek. Az információs világban ömlenek ránk a tartalmak, sosem volt fontosabb a jó koncentráció, márpedig a színezők segítenek jobban összpontosítani. A belső kreativitásunk kibontakozása a mindennapi megoldási variációnkat is bővítheti, plusz kiüríti az agyunkból a negatív gondolatokat. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://nlc.hu/szabadido/20160917/felnott-szinezo-kifesto-konyvek-legjobb/
https://nlc.hu/eletmod/20151201/szinezes-felnottkor-egeszseg/
https://nlc.hu/szabadido/20150517/felnott-kifesto-magyarorszag/