Egy nap a kézmosásról

A koronavírus-járvány miatt 2020 tavaszától minden korábbinál inkább a középpontba került a kézmosás fontossága, ám nem a közelmúltban lett fontos ez a tevékenység. Hallottál arról, hogy már 2008 óta létezik a kézmosás világnapja? Tudj meg velünk többet a különleges kezdeményezésről!

Amikor 120 millióan egyszerre ragadnak szappant

Bizonyos szempontból október 15-e már jóideje nem teljesen átlagos nap, hiszen csaknem 15 éve évről évre ilyenkor igyekeznek felhívni a figyelmet a kézmosás fontosságára. Az első alkalommal, 2008-ban 120 millió kisgyerek vett részt a kezdeményezésben, aznap több mint 70 országban ennyi gyerkőc tisztította meg a kezét szappannal. 

Hazánkban talán magától értetődő a jelentősége, ám a világ sok részén az alapvető higiéniai feltételek vagy eszközök sem adottak, így azért is igyekeznek népszerűsíteni a szappanos kézmosást, hogy megmutassák: könnyen és költséghatékonyan is lehet sokat tenni a fertőzések ellen, amelyekkel végeredményben életet lehet menteni. 

Tudod, hogyan kell helyesen kezet mosni? 

Már a kérdésre is kipattan a szemünk, hiszen miért NE tudnánk helyesen kezet mosni, mégis, egy-két apró praktikát érdemes észben tartani. A betegségek többsége érintéssel terjed, így a megfelelően gyakori kézmosással sokat tehetünk egészségünkért, a semleges szappanokkal, kézmosó szerekkel ugyanakkor megkímélhetjük a bőrünkön élő hasznos baktériumokat. 

Kézápolás felsőfokon

Manapság, különösen a tél közeledtével még inkább felértékelődik a kézmosás-kéztisztítás jelentősége, szóval még az aprócska táskákban is érdemes helyet szorítani a kis kiszerelésű kézfertőtlenítő folyadékoknak, amelyek nem kímélik a kezedre kerülő kórokozókat. Ugyanakkor a fokozott kézfertőtlenítés-kézmosás miatt bőröd szomjazni fog az ápolásra, így bőrnyugtató kecsketejes vagy glicerines krémmel, hidratáló balzsammal is szerelkezzünk fel.

Ezeket a termékeket nem is muszáj személyesen beszerezned, hiszen a webáruházakból szimplán megrendelheted a natúr szappant, az érintés nélkül kézmosó készüléket vagy éppen a kézfertőtlenítő kendőt. A készpénzzel sem szükséges „bepiszkolni” a kezed, hiszen a SimplePay-nek hála érintésmentesen fizetheted ki a megrendelt termékeket – az egyszerűség kedvéért, amikor teheted, válaszd a SimplePay-t, különösen azért, mert mentett bankkártyával egy-két kattintással kiegyenlítheted a számlát. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://globalhandwashing.org/global-handwashing-day/
https://globalhandwashing.org/global-handwashing-day/about-ghd/
https://shop.rossmann.hu/kategoria/szepsegapolas/kezapolas