Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Egy kanál egészség – miért szuper a tökmagolaj?
A zöld arany becenév annyira menőnek számít, hogy két szuperegészséges finomságra is használják: az avokádón kívül a tökmagolajat is nevezik így. Azt már bemutattuk korábban, hogy miért nem hiányozhat az avokádó a háztartásodból, most pedig következzen a tökmagolaj, amely nemcsak finom és ételdekorációnak sem utolsó, hanem az egészség megőrzéséért is rengeteget tesz.
Nincs magas hőmérséklet, van sok vitamin
Míg mértékkel maga a tökmag is egészséges nassolnivaló, a tökmagolaj – részben az elkészítési módjának köszönhetően – végképp tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Amikor ugyanis magas hőmérsékleten kezelnek valamit, akkor értelemszerűen csökken a vitamin- és ásványianyag-tartalom, ám a tökmagolajat hidegen sajtolással készítik, azaz nem túl magas hőmérsékleten préselik, ezért megmaradnak benne az értékes elemek.
Mindkét nemnek ajánlott
Hol is kezdjük az előnyök felsorolását… Serkenti az agyat, javítja a memóriát, a keringési rendszer működését, továbbá segít megelőzni a szívinfarktust, az érelmeszesedést, plusz bőr-és hajápolóként is szuper. A rengeteg antioxidánssal véd a szabad gyökök káros hatásaitól, és a sok telítetlen zsírsav is hasznos a szervezetnek.
A férfiak azért fogyasztják előszeretettel, mert segít megelőzni a prosztatarák kialakulását, illetve enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának kellemetlen panaszait. A nőknek a terhesség alatt különösen ajánlott, hiszen jótékonyan hat a magzat idegrendszerére, de mindenkinek hasznos a húgyúti problémák enyhítésére, ráadásul gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Hogyan használjuk?
A tökmagolaj gyógyászati és étkezési szempontból is ismert és kedvelt, a felnőttek sokat tesznek az egészségükért, ha napi egy kanállal fogyasztanak belőle, és mivel finom az íze, akár magában is ehetjük. Ha mégis a konyhában alkotnánk vele, akkor ügyeljünk arra, hogy ne sütésre vagy főzésre használjuk, mert a magas hő hatására éppen azokból az ásványi anyagokból és vitaminokból veszítenénk, amelyeket a tökmagolaj készítésekor az alacsonyabb hőmérsékleten történő préseléssel sikerült megőrizni. Ellenben karakteres és finom salátaöntetként, jól mutat a krémlevesek tetején, továbbá például tejföllel vagy juhtúróval remek krémek alapja lehet.
Ha kedvet kaptál az orvosságszámba menő finomsághoz, valamelyik webáruházból könnyedén rendelhetsz, próbaként akár egy kisebb kiszereléssel.
Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem
Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.
Forrás:
http://www.gyogynovenylap.hu/mire-jo-a-tokmagolaj/
https://benu.hu/cikk/a-tokmagolajrol
https://olivamuhely.hu/tokmagolaj/