Black Friday: vásárolj online, hogy minden sínen legyen!

Idén november 27-re esik a vásárlás ünnepnapja, a Black Friday, de már a hónap közepén kezdetét veszi a karácsonyi bávásárlási szezon, amire az üzletek csábító kedvezményekkel készülnek. Az online vásárlásnak hála akkor sem maradsz le ezekről, ha nem szívesen mozdulsz ki otthonod kényelméből: lássuk, melyek az internetes shopping további előnyei, és mire érdemes odafigyelni a webshopokat böngészve.

Meggondolhatod magad

Legalábbis az átvételtől számított 14. napig élhetsz az indoklás nélküli elállás jogával. Mivel online vásárláskor nem veheted kézbe a terméket, annak megérkezésekor dönthetsz úgy, hogy az mégse tetszik, és visszakérheted a pénzedet. Azt viszont tartsd észben, hogy sérült termékeket nem köteles visszavenni az eladó, ezért célszerű a futár érkezésekor megvizsgálni rendelést, nehogy problémás darabot vegyél át.

Ha az online fizetést választod, a bankod is melletted áll

Ha problémás a termék, és a kereskedővel nem tudsz megegyezni a cseréről, visszatérítésről, akkor a bankodhoz is fordulhatsz – ilyenkor a pénzintézet egy úgy nevezett chargeback eljárás során kivizsgálja az esetet, és ha jogosnak ítéli a panaszt, a problémás termék árát visszatéríti az ügyfél számlájára. Fontos kiemelni, hogy ezt a lehetőséget csak akkor veheted igénybe, ha a terméket előre, online bankkártyás fizetés formájában vásároltad meg.

Amire figyelj: nem minden arany, ami fénylik

Miközben vadásszuk a legjobb kedvezményeket, fontos észben tartanunk, hogy a gyanúsan nagy árengedmények nem minden esetben jelentenek jót. Ilyenkor érdemes összehasonlítani az ajánlatot más webshopok kínálatával, és ha nem találunk hasonlóan nagy árengedményeket, sajnálatos módon tovább kell állnunk. Csodák ugyanis nincsenek, csaló oldalak viszont annál inkább, akik várva-várják, hogy ilyen trükkökkel jussanak hozzá gondatlan vásárlók bankkártyaadataihoz. 

Fizess okosan!

Bankkártyaadataid megadása előtt ajánlott kattintgatni párat az oldal felületén, hogy minél több infót begyűjthessünk a kiszemelt webáruházról: ellenőrizd, hogy rendben vannak-e a webáruház üzemeltetőjének adatai, elérhetőségei, és hogy nem csak egy helyesírási hibáktól hemzsegő átverős oldalról van szó. Győződj meg arról is, hogy az oldal URL címe „https” kezdetű, tehát megfelel a biztonsági előírásoknak.

Kényelmes és biztonságos vásárlás otthonról a SimplePay-jel

Pénzügyeidet gyorsan, és a lehető legegyszerűbben szeretnéd intézni? A SimplePay ezekhez az igényekhez alkalmazkodva nyújt biztonságos online fizetési szolgáltatást már többezer webáruházban. Bár a bankkártyás fizetés csupán 1-2 percet vesz igénybe, még ez is lerövidíthető Simple fiókba mentett kártya használatával: ezzel megspórolhatjuk a bankkártyaadatok újbóli bepötyögését. Az online vásárlás ezáltal tényleg szuper egyszerűvé és élményszerűvé válik.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/35711
https://www.hwsw.hu/hirek/61285/online-bakkartya-vasarlas-biztonsag-otp-mobil.html