Beltéri sportok – mert a rossz idő nem lehet kifogás!

A beltéri sportok jelentik a megoldást, ha a csapadékos vagy hideg időjárás miatt nem szívesen mennél el futni vagy nem ülnél biciklire. Bár napról napra közeledünk az igazi tavaszhoz, mégis kellenek alternatívák ezekre a napokra, hogy ne ess ki a sportos lendületből.

Ha szólít a magasság: falmászás

Kétségtelen, hogy a szabadban sokkal jobb lenne a kilátás – mégis, kezdőként a beltéri falmászást ajánlott először kipróbálni. Ha kiborít a gondolat, hogy már az első alkalmon hevedereket akasszanak rád, és úgy küldjenek a magasba, próbáld ki a boulderezést. Ez szabad, védőfelszerelés nélküli mászást jelent, ahol a fal magassága is kisebb, és ha esel, a biztonsági gumiszőnyegen landolsz. Itt már el tudod kezdeni fejleszteni fizikai erőnlétedet, melyre a továbblépéshez nagy szükséged lesz.

Ha jó lenne kiadni a feszkót: boxolás

A boxkesztyűnek már csak a viselete is hordoz magán valami nagyon ütőset: „ez a csaj vagy pasi nem cécózik, indul lekeverni pár taslit” – persze csak a zsáknak. A pár tasli a valóságban több száz ütést vagy rúgást jelent minden edzés alkalmával, így mondanunk se kell, mennyire nagy intenzitású, az egész testet megmozgató mozgásformáról van szó. Az pedig a mentális egészségnek tesz nagyon jót, hogy a felgyülemlett feszültséget ilyenformán kiadhatod magadból.

Ha a mozgás mellett versengésre is vágysz: squash

A labda követése és az ütések pontosítása a szem-kéz koordinációt fejleszti, ami az élet több területén is jól jön. Ugyanakkor a folyamatos koncentráció, az ütések, a futkosás és az ugrások, majd a labda utáni vetődések teljesen lefárasztanak majd. Micsoda gyorsaság, micsoda reflexek! Még ha kezdetben tévesztesz is, a folyamatos gyakorlás úgyis meghozza gyümölcsét. Ráadásul páros sport lévén új, közös kikapcsolódásra csábíthatod el a párodat, egy barátodat, vagy megismerkedhetsz új emberekkel.

A plázában sétálgatás nem váltja ki a sportolást

Amíg be nem szerzed a megfelelő ruházatot és a felszerelést, addig beéred a boltok közti sétálgatással? A vásárlást inkább intézd az interneten, fizess online gyorsan és biztonságosan a SimplePay-jel, a fennmaradó idődet pedig fordítsd valami hasznosabbra: ha mindenképp sétálnál, tedd inkább a szabad levegőn!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://sportoljma.hu/magazin/belteri-sportotletek-a-rossz-idore
https://www.irishnews.com/magazine/2017/02/01/news/12-indoor-sports-to-try-if-you-really-hate-the-cold-915283/