Az ünnepek főszereplője: a karácsonyfa

Valószínűleg mindenki emlékszik arra, amikor gyerekként először meglátta a karácsonyfát. Feledhetetlen belépni a szobába, és megpillantani a fölénk magasodó, szépen feldíszített fát. Később magunk is részt veszünk a felöltöztetésében, ám a varázs mit sem csökken, éppen ezért a legtöbbünknek a karácsony elmaradhatatlan kellékeként szerepel a szótárban.

Az ünnep főszereplője többféle lehet: az élő fenyőből van vágott és földlabdás is, mások a műfenyőre esküsznek, míg olyan is akad, aki a kreativitás jegyében könyvhalmot díszít fel égősorral. Nem dönthetünk helyetted, ám megmutatjuk, melyik miért jó, és hogyan juthatsz hozzá. 

A vágott fenyő

Talán a leginkább elterjedt karácsonyfatípus a vágott fenyő. Egyszeri „szolgálatot” teljesít, hiszen az ünnepek végeztével el kell köszönnünk tőle. Ebből kifolyólag sokan nem is tartják környezetbarát megoldásnak. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ezeket a fenyőket többnyire kifejezetten azért telepítik, hogy karácsonyfák legyenek. Életük talán nem hosszú, de növekedésük ideje alatt is jelentősen hozzájárulnak az oxigéntermeléshez. 

Ültessük ki a karácsonyfát!

Egyre népszerűbb a földlabdás verzió, hiszen ezeket az ünnepek végeztével kiültethetjük a kertbe. Akár újra is hasznosíthatjuk, hiszen ha a korábbinál nagyobb tartóba tesszük, akár a következő karácsonyra is behozhatjuk a házba. Fontos észben tartani, hogy a földlabdás fenyő nem érzi jól magát a melegben, ezért inkább a lakás hűvösebb pontján, például teraszon, vagy ajtó közelébe helyezzük el, de semmiképpen se tegyük fűtőtest mellé. 

Amit bármikor előkereshetünk a tárolóból

Jó megoldásnak bizonyulhat a műfenyő. Bár az élő fenyőtípusokkal ellentétben nem áraszt varázslatos illatot, ám nem is hullatja a tűleveleket. Egyszerűbb beállítani és elpakolni, mint a vágott fajtát, ráadásul évről évre használhatjuk. A gyártók ügyelnek a kialakításra, ezért a legtöbb megszólalásig hasonlít a valódi fenyőre. Környezetvédelmi szempontból helyteleníthetjük a műanyagot, azonban gyártásuk értelmet nyer az újra és újra felhasználással.

Bármelyiket választod, nagy segítséget jelenthet, hogy meg tudod rendelni a neten. Nem kell sorban állni a hidegben, áruházban, illetve cipekedni: elég a webáruházban kiválasztani a nekünk tetsző karácsonyfát, egyszerűen fizetni online, majd hazaszállíttatni. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.edenkert.hu/vilagos-zold/zold-bolygo/elo-mu-fenyo-karacsonyfa/4420/