Az egészséges életmód része a testmozgás

Az egészséges létünknek a modern városi életmód nem igazán kedvez. A szmog mellett a legnagyobb gond a mozgásszegény életmód: ülünk a buszon a munkába menet, ülünk az irodában és általában ülünk otthon is. Pedig, ha más nem, legalább otthon fordíthatnánk egy kis időt a testmozgásra. Ennek kapcsán mutatunk nektek pár hasznos sportszert, amivel hatékonyabbá tehetitek az otthoni edzést.

Sokan nem érzik a súlyát annak, mit is jelent az egészségünk megőrzése szempontjából a rendszeres testmozgás. Nem csak az alakunkat tarthatjuk fitten, hanem az immunrendszerünket is erősebbé tehetjük, illetve a könnyebb és rendszeresebb elalvást is elősegíti. Sokan, ha a sportra kerül a szó, az időhiányra hivatkoznak; van, aki csak egyszerűen szégyellős elmenni egy konditerembe a nála tapasztaltabb, sokkal jobb alakkal rendelkezők közé. Ha csak ezek azok, amik eltántorítanak a mozgástól, akkor a legcélszerűbb, ha azt választjuk helyszínül, ami a legkényelmesebb számunkra: az otthonunkat. Az otthoni edzéssel ugyan nem építhető fel átlagon felüli izomzat, de ha nem a testépítés a célunk, az otthoni sportolás is elegendő lehet. De milyen eszközöket kell ehhez beszereznünk?

Kézi súlyzók

A legalapvetőbb, ami szinte minden háztatásban elérhető: a kézisúlyzók. Hatalmas muszklikat nem fogsz tudni építeni velük, de átmozgatásnak, illetve szinten tartásnak kiválóak. Érdemes tárcsás verziót vásárolnod, aminek változtathatod a súlyát, mert ahogy nő az izomzatod, egyre nehezebb és nehezebb súlyokkal kell operálj az izomnövelés érdekében. 

Kettlebell

A kettlebellt az orosz hadsereg kezdte használni a 19. században. Ez tulajdonképpen egy fogantyúval rendelkező gömbsúlyzó, ami eredetileg kizárólag 24kg-os formában volt bevezetve, de később, ahogy a civilek között is elterjedt, megjelentek a könnyebb súllyal rendelkező fajták is. A kettlebell előnye, hogy nem csak az erőd és az állóképességed tudod vele fejleszteni, hanem a törzsizomzatod is. Ha beszereztél egyet, mindenképp olvass utána a gyakorlatoknak a neten, mert rengeteg közül választhatsz, attól függően, milyen képességed szeretnéd éppen fejleszteni.

Ugrálókötél 

Gyerekkorod gyűlölt, vagy épp szeretett játékszere felnőttként is elkísér. Az ugrálókötelezés az egész tested átmozgatja, így egy nagyon hatékony zsírégető kardióként működik. Először biztos sokszor fog a lábadba gabalyodni, de pár hét alatt simán belejön az ember. 

De nem csak ezekkel az eszközökkel könnyítheted meg az otthoni edzést. Ha olyan webshopból vásárolsz, ami elfogadja a SimplePay-fizetést, pár perc alatt megrendelheted magadnak a kívánt eszközöket. Így sorban állás helyett nyugodtan edzheted másképp magad: guggolással vagy akár egy-két fekvőtámasszal.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://sportincard.com/hu/blog/10-eszkoz-otthoni-edzeshez