Autóút kisgyerekekkel – tippek és hasznos kellékek, hogy simán menjen

Kihívásnak kihívás, ha kisgyerekekkel indul hosszú autóútra az ember – ugyanakkor az is igaz, hogy bár egyedül utazni talán egyszerűbb, a családdal közösen töltött idő mindig sokkal különlegesebbé teszi az élményt. Annak érdekében viszont, hogy tényleg minden utas jól és biztonságban érezze magát az autóban, az előkészületekre bizony időt kell szánni.

Hiányzik még néhány kellék? Ha otthonról rendeled meg, pik pakk magadnál tudhatod őket, és még az ügyintézési időből is spórólsz. Ha a SimplePay-jel találkozol online fizetésnél, válaszd a Simple fiókos fizetési lehetőséget, és fizesd ki mentett bankkártyáddal, néhány kattintással a termékeket.

A legfontosabbak

A biztonsági gyermekülés alapfelszerelés ebben az esetben – érdemes kideríteni még az út előtt, hogy a gyerek kényelmesen el tud-e benne helyezkedni. Profi lépés, ha még a gyermekülés behelyezése előtt leteríted a hátsó üléssort egy könnyen mosható pléddel, így uzsizáskor a lehulló morzsák sem okoznak majd problémát. Érdemes egyébként olyan ételeket csomagolni, melyek nem maszatolnak túlságosan, a kulacsot vagy cumisüveget pedig érdemes úgy elhelyezni valamilyen tartó segítségével, hogy mindig könnyen elérhető legyen.  

Így előzd meg az „unatkozom, unatkozom” perceket

A kezdeti izgalom, hogy végre elindultatok, na meg az út mentén váltakozó táj bámulata az első fél-egy órában még kellő varázzsal bír ahhoz, hogy az autóban utazó lurkót vagy lurkókat lekösse. Miután ez a varázs elmúlik, sorban kezdheted bevetni azokat az unaloműző trükköket, melyeket jó előre elterveztél és átgondoltál: ne kelljen azért minden alkalommal félreállni, hogy a csomagtartóból előhalászd az alvókát, vagy az éppen aktuális kedvenc plüssfigurát, majd a lapozgatni kívánt mesekönyvet – legyen minden bekészítve az utastérben, például az első ülés háttámlájára felszerelt játéktartóban. Mesenézéshez ugyanide tablettartót is felszerelhetsz – minél többféle elfoglaltság áll rendelkezésre, annál kevésbé figyelnek majd a kicsik az idő múlására. 

Nyűgösségre az alvás is jó megoldás

Napszaktól, na meg életkortól is függ, hogy az alvás megy-e vagy sem – ha megy, az csak jó, hisz teljes nyugalomban közeledhettek az úti cél felé. Ehhez viszont kell a plusz kényelem, például egy utazópárna – ha a gyerekülésbe nincs alapból beépítve –, és akkor már egy utazótakaró is. A gyermek viseletét is gondosan válaszd meg: ha cipő nélkül fog utazni, mindenképp vastagabb zoknit adj a lábára! Bár nyáron sokkal kézenfekvőbb a tűző napfény eltakarásának szükségessége, télen is simán kifoghattok egy derültebb napot, így inkább az árnyékolókat is vigyétek magatokkal!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://blog.szallas.hu/tippek_tanacsok_autos_utazashoz/
https://www.autodna.hu/blog/utazas-gyermekekkel/
https://www.life.hu/eletmod/20200529-autos-utazas-kisgyerekkel-ezekre-figyelj-tipp.html