Amit a jógaszőnyegekről tudni kell

Olyan jó néha a jóga segítségével egy kicsit félretenni a feladatokat, elfeledni a stresszt okozó kihívásokat, és mentálisan-fizikálisan felturbózni önmagunkat! A tökéletes élményhez remek jógaszőnyeg jár, hogy csak a mozdulatokra koncentrálhassunk, ne az terelje el a figyelmünket, hogy lelóg valamelyik testrészünk, vagy csúszkál a szőnyeg.

Könnyítsük meg a választást

Mivel a jóga a nők – sőt már a férfiak – körében is egyre népszerűbb, az anyagát, a vastagságát, a sűrűségét, a típusát és a tapadását tekintve is sokféle jógaszőnyeg közül választhatsz. Aranyszabályként érdemes szem előtt tartani, hogy ne általánosságban keressünk, hanem a hozzánk igazán passzoló után kutassunk. Például a gyerekméretű jógaszőnyeg nem lesz jó egy magasabb férfinak, míg a dinamikus jógához másra lesz szükség, mint a kímélő fajtához.

Jó hír, hogy nem szükséges fárasztó vásárló körtúrát tenned leendő matracod után, hiszen online, webshopokból is könnyen beszerezheted a terméket. Ha teheted, válaszd a SimplePay-es fizetést, és ha még kényelmesebbé tennéd a folyamatot, élj a mentett kártyás fizetés lehetőségével! Szerencsére szuper és részletes leírásokat találunk a webáruházak oldalán, ráadásul online a SimplePay fizetési lehetőségnek köszönhetően gyorsan és biztonságosan megvásárolhatjuk a kiszemelt jógaszőnyeget. 

Melyik jógamatracra van szükség? 

Szóval, ha eldöntötted, hogy jógázol, és nem a földön vagy a padlón teszed, akkor szükséged lesz egy jógamatracra vagy –szőnyegre. A kezdőknek a strapabíró, kényelmes és jól tapadó PVC-t ajánlják – ennek a környezetbarát változata a hab anyagú matrac, amely a PVC minden szuper előnyét hozza, míg a gumi ennél is környezetbarátabb alternatíva. 

Sokan a pamutszőnyeget egy másik matracra helyezik, mert vékony, és jól felszívja az izzadtságot, miközben a nedvesség nem befolyásolja a tapadást. A különböző anyagok tapadása egyébként némileg eltérő, például a hab vagy a gumi jobban megakadályozza, hogy csúszkálj a pózok váltása közben.

jutát a pamuthoz hasonlóan tehetjük egy másik anyagból készült matracra, ám önmagában is jó megoldás, környezetbarát, plusz még rugalmas is. 

Vékony legyen vagy vastag? 

Az egymásra pakolt megoldások is mutatják, már-már ahány ház, annyi szokás, tehát van, aki vékonyabb jógaszőnyegen szereti elvégezni a gyakorlatokat, más meg vastagabb verzión. A vékonyabb szőnyegek stabilak, könnyebben mennek rajtuk az egyensúlyra építő gyakorlatok, míg a vastagabbak jobban védik az ízületeket, a térdet – érdemes megtalálni a stabilitás és kényelem tökéletes kombinációját.

Később pedig ne féljünk hallgatni a testünk reakciójára, hiszen könnyedén előfordulhat, „a puding próbája az evés” alapon menetközben jössz rá, hogy egy picit nagyobb vagy vastagabb jógaszőnyegre van szükség.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://sportoljma.hu/magazin/hogyan-valassz-jogamatracot
https://www.decathlon.hu/C-1523538-jogaszonyeg