Amikor semmi sem „tökmindegy” – készülődés halloweenre

Egy nap, amikor nem lehet elég a tökből, és amikor minden édes, ami „rémes” – október 31-én ünnepeljük halloweent, és ha te is hódolsz a kelta hagyományokon nyugvó, az ír telepesek által az Egyesült Államokban meghonosodó, majd onnan elterjedő ünnepnek, akkor te is különlegessé teheted október utolsó napját.

Tök nélkül nem lehet tökéletes

A töklámpás legendájának sokféle változata ismert, ám a lényeg, hogy a halloween ünnepéhez szervesen kapcsolódik a tökfaragás. Szerencsére se szeri, se száma a tökfajtáknak, ráadásul kicsitől egészen nagyig is beszerezhetünk belőle, így csak a képzeletünk szab határt a töklámpás-faragásnak. 

Érdemes egyenletesen narancssárga darabot választani, mert az érett, könnyebb vele dolgozni, ráadásul a végeredmény is mutatós lesz, pláne ha időben beszerezzük a belsejébe való mécsest vagy illatgyertyát. Óvatosan bánjunk a kisebb és nagyobb késekkel, hiszen a kemény tökön megszaladhat a vágóeszköz, ám némi odafigyeléssel nem lesz gond. 

Ha egy picit más oldalról közelítenénk meg a tökdekort, akkor izgalmas megoldás spray-vel egyenletesen lefújni a méretes tököt, és úgy díszíteni vele a lakást.

Tökös sütemények

Halloweenkor tényleg nem lehet elég a tökből, hiszen az ősz zöldsége a nassolnivalók és a finom fogások között is visszaköszön. A hűvös estén forró sütőtökkrémleves melegíthet át, vagy a megszokott rizottót is megbolondíthatjuk sütőtökkel. 

A gyerekek többsége szereti a sütőtökös muffint, plusz a puha, omlós, denevérre vagy sütőtökre pingált kekszeknek is sikere lesz, ráadásul igaz ez az ijesztő levágott ujjat idéző sütikre és a szellemeket megidéző, csokival pingált habcsókra is. A megfelelő kiszúrószettel könnyedén elkészíthetjük a vágyott formát.

Halloweeni lakáskép

A töklámpás vagy a hangulatos sütik a halloweeni díszítés részét jelentik, ám a dekorálás nem fejeződhet be ezekkel, vagy a vagány, halloweeni köténnyel. Például a led lampionok, a speciális teamécsesek, a denevéres, tökös vagy éppen csontvázas lufik, no meg a témába vágó papír girlandok az egész lakást halloweeni hangulatúvá varázsolják. 

Szerencsére az online webáruházakban minden szükséges kiegészítőt megtalálsz, ha pedig a házhozszállítást preferálod, és a webshopban elérhető a SimplePay – készpénzmentesen – fizetési megoldása, akkor Simple-fiókban elmentett kártyáddal gyorsan és kényelmesen kiegyenlítheted a számlát, hogy még több időd legyen előkészíteni a süteményeket és kifaragni a környék legjobb töklámpását.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.delish.com/holiday-recipes/halloween/g34114713/how-to-celebrate-halloween-at-home/
https://www.edenkert.hu/elet-mod/legjobb-otthon/halloween-tok-es-dekoraciok-tokfaragas-toklampas/2317/
https://www.mindmegette.hu/8-trukk-egy-remiszto-halloween-bulihoz-54443/
https://edigital.hu/sutemeny-forma-diszito/westmark-sutemeny-kiszuro-szett-halloween-4db-31942260-p758481