Ajándéktippek gyereknapra

A csodálatos május első vasárnapja ugyan az anyukáké, az utolsó már a legkisebbeké, a gyermekeké. No de honnan is ered a hagyomány? Görgess tovább, hogy ne maradjanak fehér foltok a vidám ünneppel kapcsolatban, végül néhány ötlelet is adunk, mivel lepd meg a gyerkőcöt a várva várt napon, amikor a játék kerül előtérbe!

Amely webáruházakban választható a SimplePay fizetési lehetőség, ott igazán egyszerűen vásárolhatod meg a kiszemelt ajándékokat, ha a Simple-fiókos fizetést választod!

Gyermekhétből gyermeknap

Mondhatni, a törököknek köszönhetjük a gyermeknapot, hiszen Kemal Atatürk vezette be, kezdésként 1920-ban az április 23-ét szentelték a legkisebbeknek. A volt szocialista országokban abszolút felkapták a kezdeményezést, például 1931 és 1950 között hosszabbra nyúlt, és gyermekhétnek nevezték. Aztán egynapos ünneppé lett, amelynek annyiban fix az időpontja, hogy május utolsó vasárnapját jelenti. 

Legalábbis nálunk – az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) közgyűlése ugyanis 1954-ben rendelkezett az egyetemes gyereknap szükségességéről, s bár nem tettek állásfoglalást konkrét időpont mellett – csak annyit irányoztak elő, hogy szabadnap legyen –, a legtöbb országban június elseje a gyermeknap. 

A történelmi hátteret és előzményeket végtelenségig lehetne visszagöngyölni, ám száz szónak is egy a vége: gyermeknap! A legfontosabb pedig az, hogy amennyire tehetjük, minden földi jóval és sok-sok szeretettel elhalmozzuk a csemeténket. 

A közös program a legfontosabb

Bár nincs olyan gyerkőc, aki ne örülne a tárgyi ajándéknak, finom édességnek, a családdal közösen töltött minőségi idő a legfontosabb. A különböző szervezetek évről évre rengeteg programot rendeztek, a korosztálynak szóló előadásoktól kezdve játszóházakig várták a kicsiket, akiket a divatos trambulinparkok valamelyikéből is nehezen lehetett kicsalogatni.

Manapság talán eggyel csendesebben, bensőségesebben alakul a nap: egy közös kirándulás, csónakázás vagy éppen papírsárkány-készítés igazán összehozza a családot. 

Amire régóta vágyott

A gyermekek köztudottan szeretik a megfogható, tárgy ajándékokat, pláne becsomagolva, hogy a kibontás öröme és izgalma után azzal a lendülettel játszani kezdjenek – a gyermeknap jó alkalom lehet meglepni őket egy régóta vágyott játékkal. 

Tippek tárgyi ajándékhoz

Egy két- vagy egysoros görkorcsolya, netán az eggyel nagyobb bicikli garantáltan leköti őket, ám bármelyikre esik a választás, a saját nyugalmunk érdekében a védőfelszerelésekről se feledkezzünk meg. Persze egy új társas, baba, autó, puzzle vagy egyéb játék, illetve a nagyobb gyerekeknek egy-egy trendi, a korosztályának megfelelő elektronikai kütyü ugyanúgy telitalálat lehet – a gyermek arcán elterülő felhőtlen mosoly amolyan szülők napját is varázsol május utolsó vasárnapjára. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://24.hu/kultura/2016/05/27/gyermeknap-iden-majus-29-a-gyerekeke/
https://nlc.hu/cimke/gyereknap/
https://www.evamagazin.hu/gyermeknap-fold-korul-115356