A turmixgép, és a benne rejlő lehetőségek

Energiabomba reggelire? Egy turmixgéppel pillanatok alatt elkészítheted tápláló napindító italodat, a gyümölcsök és zöldségek ízletes egyvelegével pedig a gyerekeket is könnyebben ránevelheted az egészséges életmódra. Már ez mind nagyon csábító, de a gépekben ennél még sokkal több rejlik – ha cikkünk meghozta a kedvedet, egy webáruházból kényelmesen megrendelheted konyhátok legújabb kedvencét!

Mixer típusok

A botmixer talán a legáltalánosabb típus, ma a legtöbb háztartásban megtalálható. Főként levesek, szószok és krémek elkészítésére szolgál. Az aprítógép már egy speciális szerkezet: ez egy kis edény, melyet szilárd élelmiszerekkel tölthetünk meg. Motorja rendszerint a fedelében van, ez indítja be a késeket, melyekkel finomra apríthatunk például magvakat vagy fűszernövényeket, de gyümölcsök, zöldségek és sajtok felvágásában is segítségünkre lehet. Az asztali turmixgép a legnagyobb mind közül, ezzel különféle leveket, smoothie-kat készíthetünk, akár az egész család számára. 

A leves megfőzését is rábízhatod

Van olyan turmixgép is, mely egy beépített fűtőszálnak köszönhetően a felaprított adagot meg is főzi nekünk. Sose volt még ilyen egyszerű zöldségkrémlevest készíteni: csak pakold be a hozzávalókat a turmixgépbe, kapcsold be a megfelelő programot, és bízd a masinára az étel elkészítését. Krémleveseken túl bébiételek, befőttek és levárok megfőzéséhez is használhatod.

Házi készítésű mogyoróvaj

Hogy miért készítsd el otthon saját mogyoróvajadat, ha a boltban egyszerűen csak leemelheted a polcról a készítményt? Például az otthoni verziónak a hozzávalók szabályozhatósága miatt már két szempontból is előnyösebb a helyzete: egyrészt semmilyen plusz adalékanyag nem kerül a masszába, így a lehető legegészségesebb verziót készítheted el. Másrészt a saját ízlésedhez legjobban passzoló mixet állíthatod össze: kísérletezhetsz mondjuk méz vagy kakaó hozzáadásával, illetve a krém textúrája fölött is teljes kontrollt gyakorolhatsz. Az elkészítéséhez egyébként aprítógépre lesz szükséged: várd meg, míg a serpenyőben lepirított földimogyoró kihűl, majd mehet az aprítógépbe, ahol pár pillanat alatt elnyeri krémes, sima állagát.

A legkrémesebb burgonyapüré így készül

A burgonya pürésítésénél a botmixer jön igazán kapóra: a meghámozott, felkockázott burgonyát főzd meg, majd öntsd le róla a vizet. Adj hozzá a krumplihoz forró tejet és vajat, majd a botmixer segítségével dolgozd össze a hozzávalókat. Erre a célra egyébként az asztali turmixgép is tökéletesen megfelel, csak arra figyelj, hogy előszer a tejet töltsd be, aztán a krumplit, hogy a szilárd hozzávalótól ne akadjon el a mixer pengéje.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás: edigital.hu
https://tesco.hu/hello/cikk/14-tanacs-a-mixer-hasznalatahoz-tobbre-kepes-egy-smoothie-nal/23872/