A tél varázsitala, a tea

Az egyre hűvösebb időben nincs is jobb program, mint egy bögre forró teával a kezünkben a fotelbe kuporodva olvasni vagy filmet nézni. Míg a tea nyáron hűt, a téli hidegben fűt, ráadásul rengeteg pozitív élettani hatása van. És mikor lenne szükségünk rájuk, ha nem a fázós időszakban?

A teafogyasztásnak különleges kultúrája van, több száz különböző teakeverékből, teafajtából választhatunk. Az ízesítés is változatos lehet, plusz az igazi teázónak megvannak a szükséges kellékei, egy-egy kedves csésze, bögre, kanna, filtertartó vagy doboz, szűrő szálas teákhoz, hordozható pohár, no meg az ízesítők és a szirupok. Az interneten bármilyen kiegészítőt megrendelhetünk ahhoz, hogy otthonunkban is egyedien tudjuk elkészíteni a tél varázsitalát.

Simple tipp: ha a SimplePay fizetési megoldással találkozol a tea-különlegességek online vásárlásakor, válaszd a „fizetés Simple-fiókkal”-opciót, és fizesd ki a tételeket a fiókodban elmentett bankkártyáddal. Ha még nem mentetted el a kártyádat, menet közben is megteheted, így legközelebb nem kell bepötyögnöd a bankkártyaadataidat.

Antioxidánsok, jöjjetek!

A tea tele van úgynevezett antioxidánsokkal, amelyek a szervezetben amolyan általános egészségvédő molekulaként működnek. A szabad gyökök káros hatásai sokféle betegségért felelnek, ám az antioxidánsok ezeket a káros folyamatokat gátolják. A teafogyasztás a csontritkulás esélyét is csökkenti, plusz az antioxidánsoknak fertőtlenítő hatásuk is van. Az antioxidáns- és a C-vitamin-tartalom olyan szempontból is hasznos, hogy ellenállóbbá teszi a szervezetet, erre pedig nagy szükség van a téli megbetegedések elkerüléséhez. 

Feldob a tea

Már délután négy-ötkor sötét van, sokan legszívesebben már ilyenkor ágyba dőlnénk, vagy legalábbis félretennénk a feladatainkat. Ilyenkor jön jól egy csésze forrón gőzölgő tea, mert a koffein- és teofillintartalma miatt élénkít. Aki túlságosan érzékeny a koffeinre, az a fekete helyett választhatja a zöld teát, mert abban kevesebb található, és hosszabb idő alatt, egyenletesebben fejti ki hatását.

Segít elkerülni a pluszkilókat

A fogyni vágyók közül sokan nem foglalkoznak azzal, hogy a folyadékkal is sok kalóriát juttatunk a szervezetbe. A szénsavas üdítőkön túl a gyümölcslevek is „csalókák”, mert sok kalória van bennünk. A teára viszont ez nem igaz – már amennyiben tisztán, cukor vagy méz nélkül isszuk –, így segít elkerülni, hogy pluszkilókat szedjünk fel abban az időszakban, amikor a szervezetünk eleve hajlamosabb többet raktározni. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2963/a-tea-hatasai
https://www.melodin.hu/melo-magazin/tea-a-hideg-teli-napok-frissito-itala