3 tipp, ha új hobbit keresel az őszi estékre

Amikor már búcsút intettünk a nyárnak, és kitártuk kabátba burkolt karjainkat az ősz borostyánszínű árnyalatai előtt – itt az idő, hogy kilépjünk komfortzónánkból, és belekezdjünk egy új kalandba. Csak azért, mert a nap egyre többet rejtőzködik felhők mögött, nem kell nekünk is hasonlóan tennünk. Egy új, őszi hobbival a komor napokat, estéket is felvillanyozhatod.

Ragadj ecsetet, vagy színes ceruzát!

A színezés nem csak a gyerekek számára jó mulatság – az, hogy kizárólag formákra és színekre összpontosítasz, segít meditatív állapotba kerülni, ráadásul alkotói vágyadat is kiélheted az árnyalatok megválasztásával. Ugyanakkor olyan színezők is elérhetők, melyekben számok jelzik, hogy melyik mezőt milyen színűre kell színezned – ha biztosra szeretnél menni, esetleg egy híres festményt szeretnél ilyen formában újra alkotni, egy beszámozott színező lesz a legjobb választás. 

Nem csak kisiskolásként érdemes a szépírással foglalkozni

A digitalizáció térnyerése mellett megfigyelhető az a tendencia is, hogy egyre inkább vágyunk vissza az analóg termékek világába. Egy teljesen külön világ az, amikor valaki gondosan gyűjtögeti a bakelitlemezeket, hogy aztán a lemezjátszóval elpepecselve hallgatja meg kedvenc dallamait – az interneten is megtehetné, de ez egy teljesen más hangulat. Hasonló okok miatt vonzó elfoglaltság a napló, vagy úgynevezett bullet journal vezetése is. Itt kapcsolódunk a kézírás művészetéhez, a kalligráfiához. Akár az internetről is megtanulhatod, hogyan rajzolj szép, díszes betűket, aztán neki is kezdhetsz saját noteszed töltögetésének. A kalligráfia a színezéshez hasonlóan nyugtató hatású, ugyanakkor fejleszti a memóriát, gondolataink papírra vetése pedig abban is segíthet, hogy jobban megértsük érzéseinket, jobban átlássunk bizonyos helyzeteket.

Gyertyák fénye ragyogja be a lakást!

Egy lámpa se kölcsönöz olyan melegséget a házba, mint egy gyertya gyengéd pislákolása. Egy komor szobából is egy csapásra otthont tudsz varázsolni azzal az egyszerű lépéssel, hogy gyertyát gyújtasz – na de milyen gyertyát? A bolti gyertyakülönlegességek ára olykor megszaladhat, annál pedig úgyse találsz különlegesebbet, amit Te magad találsz ki – miért ne készítenéd el otthon saját gyertyáidat? Így Te szabod meg a gyertya színét, és hogy milyen illatanyagok kerüljenek bele. A gyertyaöntés gyors és egyszerű, munkád gyümölcse pedig ajándéknak is éppen ideális.

Simple Tipp: A tevékenységekhez szükséges kellékeket online is megvásárolhatod. Ahol teheted, válaszd a SimplePay online fizetési megoldását, és Simple-fiókba mentett bankkártyáddal fizess egy kattintással!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Források:
https://woohoo.hu/kreativ-hobbi/
https://elmsretirementpark.co.uk/new-exciting-hobbies-to-take-up-this-autumn/
https://www.goboomerang.com/post/6-benefits-of-learning-calligraphy-and-handwriting