3 kreatív hobbi, ami segít közelebb kerülni magadhoz

Sokszor közösségi tevékenységként tekintünk a hobbikra, pedig számtalan olyan elfoglaltság van, ami segíthet elmélyedni magadban és abban, hogy közelebb kerülhess a problémáid megoldásához. Egyszerűen azért, mert közben jobban tudsz fókuszálni magadra. Szakadj ki az alábbi tippek segítségével a mindennapokból!

Kertészkedés: tökéletesen kikapcsol

Tavasszal adja magát, hogy több időt töltsünk a természetben. Kertesek előnyben: nincs is annál jobb érzés mint a téli időszakban leamortizálódott kertbe új életet lehelni. Kert híján még mindig fordulhatunk a cserepes növényekhez, az igazán elszántak pedig kipróbálhatják 2020 trendjét, a vertikális kertészkedést. Ehhez mindegy, hol laksz, akár egy kis lakás ablakpárkányán vagy egy erkélyen is kialakíthatod. Mindennek a titka a megfelelő tárolórendszer kialakítása. Ez készülhet kidobásra ítélt műanyagpalackokból vagy egymásra pakolt faládákból is. Ha a tároló megvan, már csak a megfelelő növényt kell megtalálni. Fontos, hogy a napsütéses erkélyekre forróságot jól tűrő növények kerüljenek, ilyen például a levendula, a hibiszkusz, a leander és a hagymás növények. Az árnyékosabb helyeken kísérletezhetünk fűszernövénnyel, például medvehagymával, orvosi vízitormával, japán petrezselyemmel vagy különböző mentafajokkal.

Rendeld meg és fizesd ki online legújabb hobbieszközeidet!

Az alapos tervezéshez, a megfelelő alapanyagok és eszközök kiválasztása is hozzátartozik. Otthonunk kényelméből is megtalálhatjuk a legjobb választást. Ha megvan minden, akár egy kattintással is fizethetünk, online például a Simple fiók segítségével, hogy aztán már csak a futárt kelljen várni.

Barkácsolás: a tervezés szerelmeseinek 

Mindig akad valami megjavítani, fejleszteni való a ház körül. A barkácsolásban az a jó, hogy a végeredményt jó esetben használni is lehet, így duplán jó érzéssel tölthet el a munka, már ha szeretsz tervezni, számolni és nem zavar, ha esetleg menet közben módosítanod kell az eredeti terveiden.  Különösen, ha nagyobb projektbe vágsz bele, érdemes alaposan megtervezni az egyes munkafolyamatokat, felkészülni a különböző eszközökkel és általában, fejben összerakni, hogyan is lehet eljutni a kívánt végeredményig. Ha még sosem fúrtál, faragtál, de most szívesen barkácsolnál, javasoljuk, hogy kezd egy egyszerűbb projekttel, készíts fából újságtartót vagy egy kis előszobafalat, ami kulcstartóként funkcionál.

Festés: engedd el magad

Lehet, elsőre azt gondolod, hogy hiányzik belőled a művészi véna és nem való neked a festészet, de hidd el itt az idő, hogy levetkőzd a bizonytalanságot. Ne kételkedj magadban, a hobbifestészet nem arról szól, hogy megfesd a következő Mona Lisát, sokkal inkább arról, hogy kicsit saját magadra fókuszálj, a képeken keresztül teret engedj a benned kavargó gondolatoknak és csökkentesd a stresszt. Gondoltad volna például, hogy Jennifer Aniston, Jim Carrey vagy éppen Johnny Depp is szívesen ragad ecseted?  Szóval hajrá, növeld a kreativitásod, dolgoztasd meg különböző agyterületeid és érezd magabiztosabbnak magad!

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Simple fiókba mentett bankkártyával történő fizetéseiddel ráadásul most értékes nyeremények gazdája lehetsz!
Ide kattintva megtudhatod, miért érdemes elmentened bankkártyádat – több ezer webshopban és a Simple alkalmazásban is gyors, biztonságos vásárlás vár rád.